Rose High School – USA

Rose High School – USA

Rose High School - USA

Hej med jer på kontoret.

Tiden flyver i den grad afsted og i dag (jeres tid), er det præcis 4 måneder siden, at jeg tog afsted på mit livs eventyr. Et eventyr beskriver egentlig utrolig godt, hvordan mit udvekslings år er. Jeg får oplevet en hel masse fantastiske ting, som jeg aldrig ville have oplevet ellers. Midt i alle de gode “eventyr” oplevelser, så kommer der også noget uventet en gang i mellem. Hjemve, alt for lange skoledage og kedeligt og trist humør dukker op en gang i mellem. Sådan er det bare, og det er oftest når jeg aller mindst venter det. Denne side af udveksling skal der bestemt ikke lægges skjul på, fordi jeg er sikker på, at det sker for alle.

Nok om det. Min værtsfamilie er fantastiske, og jeg er i den grad blevet en vaske ægte “Brewster”. De tager mig rundt til en masse forskellige ting i området, og jeg kunne skrive flere tusinde sider( ej okay, men næsten da) sider om alt det jeg oplever. Dog tænkte jeg, at jeg ville skrive lidt om min første Thanksgiving. Kort sagt, så er det jo en amerikansk helligdag, hvor man faktisk bare spiser mad i lange baner. Det gjorde vi bestemt også. Vi havde fri fra skole onsdag, torsdag og fredag. Torsdag var Thanksgiving, og der var vi ude og besøge min værtsfars onkel, senere på aften fik vi selv gæster af den anden side af familien.

Vi spiste en masse mad, bla. kalkun, skinke, pies osv. Dagene op til, blev brugt i køkkenet, hvor der blev gjort klar til den helt store middag. Fredag = black friday, og det fik jeg også oplevet. Vi startede allerede sent torsdag aften til lidt efter midnat, hjem og få et par timers søvn, inden vi tog ud og købte nogle gode ting på udsalg igen kl 5 om morgenen. Nogle amerikanere er altså lidt skøre, når det kommer til udsalg og gode “deals”, men det var nu sjovt at opleve.

rose1

Her i USA begynder mange amerikanske familier så småt at pynte op til jul efter Thanksgiving. Det gjorde vi også samme weekend. Vi var ude og vælge vores juletræ, dekorerede det, og pyntede hele huset op. Derudover har vi også “julehygget”, som vi gør i Danmark. Mine forældre hjemmefra havde i oktobermåned sendt en pakke herover til mig, den indeholdte bl.a. en adventkrans og et kalenderlys. Det er taget i brug, og er et hit herovre. Min værtsfamilie er faktisk utrolig interesserede i de danske juletraditioner, så de får oplevet lidt af hvert.
I søndags lavede jeg risengrød på rigtig gammeldags manér, som min farmor har lært mig, med at komme den i dynen. Børnene elskede det, og selvfølgelig blev der gemt en lille portion til deres lille nisse Frankie. Han er deres magiske “Elf on the shelf” nisse, og børnene synes at det var så sejt, at han fandt den lille skål oppe på loftet, og at den var tom mandag morgen.​

rose4

Samme dag blev der flettet julehjerter, tændt adventskrans og åbnet en lille adventsgave, som jeg havde lavet til min værtsmor. Jeg havde bare lavet et lille skilt, der siger “Glædelig jul”. Adventsgaver er heller ikke noget de gør herovre, så de synes de var så sødt. Nu går hele familien rundt og prøver på at sige “glædelig jul”. Det er rimelig morsomt! I morgen min tid, der er det igen søndag, og der skal tændes lys i adventskransen. Derudover er planen, at vi skal lave dansk julekonfekt. Min absolutte yndlings juleguf. Glæder mig til at se, hvad de synes om det. Mine højtelskede lakridser, som jeg har fået sendt hjemmefra, er kun et hit hos min værtsmor. Alle andre der har smagt det har ikke kunne fordrage det, haha. Det er en rigtig dansker ting.

Ellers er der nu kun én almindelig skoleuge, og så mid terms inden juleferie.

Som sagt kunne jeg fortælle meget mere, tænkte at jeg bare ville fortælle lidt om hvad amerikanerne synes om min måde at “julehygge” på.
Jeg håber, at I har det godt derhjemme, fordi her går det bare godt!!

Knus og store julekram fra Rose og Fam. Brewster i Tennessee

Related Blogs

Posted by myeduadmin | 15. januar 2019
Celina – High School Australia
Celina er på utveksling i Australia Jeg trives veldig godt hos vertsfamilien min og de er flinke til å inkludere meg. De tar meg med på mye forskjellig og jeg...
Posted by myeduadmin | 15. januar 2019
Selma – High School USA
Jeg trives veldig godt og liker alle lærerne mine, det er mye skolearbeid til tider men jeg klarer meg fint :)Veldig spennende opphold og jeg gleder meg til Thanksgiving! Selma
Posted by myeduadmin | 15. januar 2019
Frida – High School USA
Jeg liker lærerne mine og alle er hyggelige og hjelpsomme. Har fått mange venner og er med på film klubb og fotoklubb. Frida ​​   ​​