Kamilla – University of North Georgia

Kamilla – University of North Georgia

​Jeg er nu tilbage i Georgia og er påbegyndt mit tredje år. Jeg har vedlagt nogle forskellige billeder, og håber du kan bruge nogle af dem. Jeg har også forsøgt at lave et budget, men må indrømme at det er lidt svært at gøre præcist. Jeg har alle 3 år boet forskellige steder, og har derfor haft forskellige budgetter.

Jeg boede mit første år på campus, hvilket helt bestemt er det dyreste valg, men jeg vil sige at det er det værd, da det er en god måde at føle sig lidt “tryg” på når man ankommer som helt ny. Hvis man har planer om at blive mere end blot et år, kan det helt sikkert svare sig at flytte udenfor campus, da man der både vil spare husleje og mad. Skolenernes kantiner er som regel ret dyre.

​Hvis man bor udenfor campus kan man som regel bo for omkring $400 per måned plus el. Det inkluderer at man har sit eget værelse og badeværelse, plus deler køkken og stue med husets andre beboere. Det er sådan jeg bor nu. Sidste år boede jeg dog endnu billigere, da min veninde og jeg havde valgt at dele værelse og derfor kun betale $200 om måneden i husleje. Dertil kommer der selvfølgelig at man selv skal købe ind til mad, men det kan man gøre langt billigere end hvad skolens kantine kan tilbyde. Bøger til undervisningen kan man også som oftes finde billigere på amazon og lignende fremfor at købe dem i skolens bookstore. Jeg har også før del bøger med en ven fra klassen for at spare penge, det er selvfølgelig lidt mere besværligt når der skal læses lektier, men det er da en mulighed. Så der er bestem måder at gøre det billigere på. Og så skal det lige tilføjes at man jo kan få SU fra andet år hvilket hjælper en hel del! Mange vælger også at få arbejde på skolen for at tjene lidt ekstra.​

Da jeg valgte UNG for 2,5 år siden var det med henblik på at jeg skulle betale skolen lige knap $8000 per semester. Dette dækkede tuition, kost og logi. Skolens “rigtige” pris for udenlandske elever er ca. $16.000 per semester, men det scholarship jer blev tilbud gennem jer var at jeg kunne få lov til at betale in state tuition, dvs. som om at jeg var født i Georgia, og dermed blev prisen halveret. Ud af de $8000 dækkede ca. halvdelen husleje til at bo på campus og unlimited mealplan i skolens kantine. Da jeg flyttede udenfor campus sidste år, skulle jeg derfor betale noget mindre til skolen. Har selvfølgelig fået nogle udgifter andre steder istedet, da jeg har min husleje og selv står for mad. Men i længden er det billigere sådan! Min tuition varierer lidt hvert semester, da nogle klasser er dyre end andre, og fordi jeg også nogle semestre har taget flere eller færre fag.

​Jeg meldte mig til Go Campus med henblik på at tage hele min bachelor herover fra starten af. Det valg tog jeg af flere grunde. For det førte ville jeg gerne tage en bachelor i film produktion, hvilket der bare er mange flere muligheder for i USA end i Danmark. Derudover så var jeg også afsted med My Education på high school tilbage i 2010/2011, hvilket gav mig en stor lyst til at komme tilbage til USA for at læse. Jeg havde allerede dengang en ide om at jeg ville tilbage, så gennem hele min gymnasietid og mit sabbatår efterfølgende sparede jeg sammen til netop dette, hvilket er hvorfor jeg har kunne financiere det.. og så har mine forældre selvfølgelig også være meget behjælpelige!

Med hensyn til at være langt væk fra familie, så kan det godt til tider være lidt hårdt, men som regel går det fint. Jeg rejser hjem hver sommer og jul, hvilket betyder at jeg faktisk kun er væk 4 måneder af gangen. Og de 4 måneder går efter min erfaring virkelig bare stærkt. Man får lynhurtigt travlt med skole, lektier og eksaminer, plus ikke mindst alt det sociale, hvilket der som regel er rigtig meget af. Jeg bliver i hvert fald forundret hver gang jeg lige pludselig skal hjem igen, og 4 måneder bare er fløjet af sted. Og dertil skal det siges, at facetime jo er vidunderlig! Bare det at man kan se og snakke med sine venner og familie gør at de ikke føles så langt væk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Blogs

No Image
Posted by myeduadmin | 8. februar 2018
Sofie – Troy University
Her er lidt gode tips fra Sofie: ​De første dage på campus Det første dage på campus er det vigtigt at være meget på og deltage i de ting, som...
No Image
Posted by myeduadmin | 8. februar 2018
Mathilde – Southern Utah University
  En af de ting som jeg personligt er rigtig glad for ved universitet er at der er en stor opbakning når det kommer til at være en international studerende....
No Image
Posted by myeduadmin | 8. februar 2018
Morten – Colorado Mesa University
CMU er et super lækkert universitet med nye moderne faciliteter. Byen Grand Junction er en mindre, men meget hyggelig by, med nogle udemærkede muligheder for natteliv. Naturen er anderledes end...