Stephanie – Downey, CA

Stephanie – Downey, CA

​Jeg er nu på mit andet år som Au Pair her i USA, og jeg fortryder på intet tidspunkt mit valg om at rejse hele vejen herover for at være Au Pair. Mit første år som Au Pair har bestemt ikke været nemt, men hvor er jeg glad for at jeg ikke gav op og rejste hjem! Det at være Au Pair er en helt unik og fantastisk oplevelse. Det er et eventyr! Det fedeste for mig ved at være Au Pair er klart det bånd man skaber til sin værtsfamilie, til børnene men også til forældrene. I slutningen af Maj måned flyttede jeg til en ny værtsfamilie og kunne snakke i uendeligheder om hvor glad jeg er for dem. Jeg passer 3 børn med aldrene 1-5 år og ja det kan være meget at se til nogle gang, men hold nu op hvor nyder jeg det altså det meste af tiden. Vi griner sammen og fjoller rundt i haven eller på gulvet i stuen. Vi har små ‘cuddle-session’ hvor vi alle bare har brug for nærvær fra hinanden. De har fået en helt speciel plads i mit hjerte, og jeg savner dem så meget når jeg er ude og rejse! Forældrene har jeg et helt fantastisk forhold til også, vi sidder ofte sammen om aftenen og snakker om alt og intet og griner sammen over fjollede ting vi ikke forstår. Jeg lærer dem Dansk og de hjælper med at forbedre mit Engelsk der hvor det nu mangler. En ting som var rigtig vigtig for mig fra en værtsfamilie, var at føle at jeg blev respekteret og at de havde tillid til mig, og det er præcis hvad denne familie udviser overfor mig. Jeg synes det er utrolig vigtig for at få alt til at køre meget bedre sammen. Jeg ved at jeg altid er velkommen til at tilbringe hver dag sammen med dem hvis jeg ville, men de forstår også godt hvis jeg hellere vil på ture med veninder eller lign.! Noget andet fedt er alle de venner og veninder man får herover, både andre Au Pairs fra verden rundt men også Amerikanske venner! Venner for livet som man kan dele sine kulture med, tage på rejser sammen med, og bare generelt mødes spontant med i løbet af ens uge! Det er alt sammen noget værd! Selvfølgelig er det faktum at kunne rejse rundt også super fedt, men for mig er det ikke hvad det at være Au Pair handler om, eller det som jeg vægter højt, det er bare en fantastisk bonus på sidelinjen!

​Nogle gange kan man som Au Pair også komme ind i nogle mindre fede eller ubehagelige situationer, hvor tingene løber ud på et sidespor. For mig har mit første år som Au Pair bestemt ikke været helt nemt. Jeg har været gennem 2 rematch, hvoraf det første var værtsfamiliens valg og det andet var mit eget valg. Nogle gange kan tingene føles anderledes når man ankommer til familien, og tilvænningen kan tage lidt længere tid end forventet… Der kan være ting som er svære at få til at fungere sammen, og det kræver at man sætter sig ned og snakker sammen, hvilket kan være ubehageligt, men det er et ‘MUST’ for at få at kunne finde en løsning på de problemer der opstår. At være Au Pair og Værtsfamilie handler om teamwork hele tiden. Der er en fin balance der skal kunne fungere mellem det at bo hos en familie og det at være medarbejder og chef på samme tid, og den balance kan være svær at finde, hvilket for mig var grunden til at jeg valgte at gå i rematch. Jeg var hos en familie som jeg på ingen måde vil snakke ondt om, fordi jeg havde gode stunder med dem, men når det kom til arbejdet var der flere ting der ikke hang sammen på en god måde, og jeg følte mig ofte stresset og havde lyst til at give op og rejse hjem.. men samtidig havde jeg heller ikke lyst til bare at give op og rejse hjem, trods jeg i 5 ud af 9 måneder virkelig havde prøvet at arbejde med familien på at løse de småting der var som blev til større ting. Et rematch kan virke som et nederlag og noget dårligt, men det er det ikke. Jeg har været i 2 rematch og jeg står her stadig og endda stærkere og gladere end før! Jeg har lært så ufatteligt meget af alt jeg har været igennem og ser det kun som en del af min rejse! Det at være i rematch er ikke altid nemt eller rart, men holder man sindet positivt og får det bedste ud af det, er det ikke så slemt!

​​I og med at jeg fandt den nye familie som jeg flyttede ind hos i slutningen af Maj, valgte jeg også at forlænge. Jeg var i rematch 3 måneder før mit år ville slutte, hvilket gør chancerne for rematch mindre, men jeg vidste allerede at hvis jeg fandt den rigtige familie ville jeg hellere end gerne forlænge, fordi jeg var slet ikke færdig med at være Au Pair i USA! Jeg var så heldig at finde denne nye familie som jeg nu elsker så højt og kunne ikke ønske noget bedre på nogen måde. Både familien og jeg var enige om valget af at forlænge 12 måneder mere, og jeg var så glad da alt blev godkendt og jeg modtog min DS-form for mit andet år som Au Pair! Jeg ser frem til et år med en fantastisk familie, men også et år mere med alle mine venner herover og endnu flere muligheder for at rejse rundt og opleve mere af USA og hvad der er omkring.

Tags
,

Related Blogs

No Image
Posted by myeduadmin | 22. februar 2018
Xenia – San Antonio, Texas
​Hej MyEducation/alle jer der tænker på at blive Au Pairs eller allerede har taget beslutningen. ​Jeg vil rigtig gerne fortælle jer om mine forberedelser, ankomst i både NY og hos...
Kom på uddannelse i udlandet med MyEducation
Posted by myeduadmin | 5. januar 2018
Indlæg #2
Have you ever thought about changing some of the things you’ve done in life? I have. But to be honest I’m glad it’s not possible. If I had to go...