Australia Public Preferred

High School Australia Public Preferred

Utveksling i Australia - et stort kontinent

Bli vgs utvekslingsstudent på utveksling i Australia med Public High School Preferred

MyEducation kan i tillegg til det klassiske High School programmet på utveksling i Australia også tilby Public High School Preferred. Det er programmet hvor du selv kan velge hvor du vil gå på skole og derav også hvor du vil bo på utveksling i Australia. Se også andre engelsktalende land som High School i England.

Du velger bare hvilken stat du gjerne vil til, på utveksling i Australia, f.eks. Queensland, New South Wales, Victoria, etc. Så forteller du om det er spesielle fag, sport eller hvor i staten du gjerne vil bor, så finner vi en skole/skoler som oppfyller ønskene dine for High School i Australia.

På det klassiske High School programmet – Vgs i Australia regulerer den australske regjeringen ut hvor mange elever, som kan få lov til å reise inn i landet. Kun samme antall som de selv sender ut, kan få lov til å reise inn.

Det er grunnen til at utvekslingsorganisasjoner kun får ganske få plasser til det klassiske programmet. Det betyr at mange elever fra hele verden må gi opp drømmen som utvekslingsstudent i Australia på det klassiske program.

På programmet Public Preferred er der derimot ingen begrensninger på antall utenlanske elever. Derfor kan alle med en ’Aussie’ drøm få drømmen oppfylt. Under oppholdet på High School i Australia bor du hos en vertsfamilie som skolen har kontakt med. Se også mulighetene dine for å komme på utveksling i New Zealand.

Ta det store spranget, lær engelsk i kenguruens land på High School i Australia – Der er mange muligheter

På Public Preferred varer ett skoleår 12 mnd. Du vil ha 2 måneder sommerferie men du vil ikke kunne reise hjem i denne ferien. Det er ingen geografisk begrensning – du kan komme til det nordlige Queensland, til storbyerne Sydney, Adelaide, Brisbane, Melbourne og Perth, og du kan komme til Tasmanien.

Valgfriheten stopper ikke her. Det er mulighet for at jenter kan velge en ren jenteskole, og tilsvarende kan gutter velge en ren gutteskole. Du kan naturligvis også velge en skole for både gutter og jenter. Sist men ikke minst, hvis du har ønske om spesielle fag og/eller sport, kan du få rådgivning om hvilken skole du skal velge, så du kan få dine faglige og sportslige ønsker oppfylt. Har du ønske om en IB skole, så er det også en mulighet.

Support under oppholdet

Du vil få en kontaktperson på skolen under oppholdet. Det er en person, du kan få tak i 24/7 og som vil være din støttekontakt i forhold til din vertsfamilie, skolekammerater og øvrige personale på skolen. I Tillegg vil du også få en kontaktperson hos våre australske partner.

Hvordan foregår det med valg av skole og bli tatt inn på en skole?

Etter at du er tatt opp hos MyEducation som utvekslingsstudent i Australia, må du lage en søknadspakke. Deretter skal du velge hvilken stat du vil bo i og opplyse oss om tre skoler i prioriteret rekkefølge, som du er interesseret i.

Skolene vil bli presenter for din profil og søknadspakke for High School i Australia samtidig som Education Department gjennomgår din søknad. Når du er blitt godkjent begge steder får du en såkalt Offer for a place, og så kan den endelige søknaden på skolen settes i gang.

Det vil være mulig å være med på diverse turer, så du får mulighet for å se andre områder av Australia enn der hvor din vertsfamilie og skole er plassert. Det kan f.eks. være Outback, Reef & Rainforest Trip eller Northern Territory Adventure Tour.

High School i Australia er en enorm opplevelse for mange
Queensland 12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

Queensland - the sunshine state

Regional schools kr 286.995 & Govern Schools kr 320.995 2024/2025

Queensland har mye å by på, f.eks. Great Barrier Reef som strekker seg over 2.300 km og dermed er verdens største koralrev, Daintree Rainforest som er verdens eldste regnskog, Whitsunday Island som består av 74 tropiske øyer. Se hvaler ved Hervey Bay, besøke Fraser Island som er verdens største sandøy. Den opprinnelige befolkning kalte Fraser Island for K’gari, som betyr paradis. Hovedstaden er Brisbane.

Capital TerritoryVelg 12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

Capital territory - regjeringsentrum

Pris på forespørsel!

I staten (ofte forkortet ACT) ligger Australias hovedstad Canberra. Som de øvrige stater har også ACT en nasjonal park: Namadgi Nasjonal Park er et aboriginal navn. Her i parken finner du minst 800 år gamle aboriginale malerier på klipper. I ACT finner du også Corin Forest, hvor man året rundt kan stå på ski og finne på mange andre aktiviteter. I Tidbinbilla naturreservat er alle de kjente australske dyr som koalaer, kenguruer, m.m. Se det hele som utvekslingsstudent i Australia.

South Australia12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

South Australia - Sitrusfrukter & sauefarmer

Regional kr 295.995 kr Govern schools kr 311.995 2024/25

I South Australia finner du Munga-Thirri-Simpson ørkenen og ørkenbyen Cooper Pedy, hvor man kan besøke underjordiske hus. Kangaroo Island byr på et rikt dyreliv bl.a. koalaer, kenguruer og pingviner. Hovedstaden er Adelaide med strand på den ene siden. Den sydlige delen av staten er karakterisert ved jorddyrkning. Staten kalles ofte ‘Festival State’.

Tasmania12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøde

Tasmania - den minste delstaten

Pris 265.995 kr 2024/2025

Tasmania er en øy sør for Australia. Hovedstaden er Hobart som er den nest eldste byen i Australia. Opprinnelig var Hobart en straffekoloni, som de engelske koloniherrer sendte kriminelle til. Staten har et lite temperamentsfull dyr – tasmansk djevel, som lever i underjordiske huler. Naturen er veldig varierende og der finnes flere nasjonalparker – Mount Field, Cradle Mountain.

Victoria Velg 12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

Victoria - Tidligere gullstat

Pris på forespørsel!

Når man snakker om Victoria tenker mange straks på hovedstaden Melbourne som The Economist flere ganger har utnevnt til The world’s most liveable city. Andre attraksjoner er: The 12 Apostles som er meget spesielle klipper, Philip Island med pingviner, Gippsland som er et meget stort område med vill natur, The Grampians som også er fantastisk natur med fossefall, m.m. Se alt på Vgs i Australia.

New South Wales12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

New South Wales - den nest mest folkerike staten

Pris Regional schools 345.995 kr Govern schools 358.995 2024/2025

Statens hovedstad er Sydney, som er kjent over hele verden for den vakre operaen designet av den danske arkitekten Jørn Utzon. UNESCO har satt operaen på listen over verdens kulturarv – Se operaen på High School i Australia. I staten finner du bl.a. Blue Mountains, Central Coast med vakre strender og nasjonalparker. Engelskmannen James Cook ga staten navnet fordi han mente landskapet minnet om Wales. Det er den eldste staten i Australia.
Western Australia12 måneders oppholdPåmelding til High School infomøte

Western Australia - den største delstaten

Ikke mulig for øyeblikket.

Her i staten finner du Koralkysten, som er kjent for det turkis fargede vannet og det fantastiske landskapet som du kan oppleve på VGS i Australia. Se noen av verdens eldste klipper i Kariini National Park eller månelandskapet i Pinnacles. Gå turer gjennem den 400 million år gamle elvekløften i Kalbarii National Park. I Tunnel Creek National Park finnes et oversvømmet hulesystem på 750 meter med vakre fjellformasjoner og dyr som lever i huler.

Reservér din plass