fbpx

Brasil

High School opphold i Brasil

Natur og smittende livsglede

Brasil er mye mer enn fotball og samba. Alle har nok sett bilder av fantastiske karnevalstog med fantasifulle og flotte drakter. Det er nok det mange av oss forbinder med landet. Brasil er et stort land og her finner du alt fra regnskogen i Amazonas med indianere, til storbyen São Paulo, til den kjente stranden i Rio de Janeiro.

Forestill deg et utvekslingsopphold på High School i dette imponerende sydamerikanske landet, hvor hovedspråket er portugisisk, og som har en rikdom på kultur og tradisjoner, som overgår de fleste land i verden. Det er ikke noe krav om at du skal kunne portugisisk ved ankomst, men det vil helt klart være en fordel hvis du har fått litt undervisning før avreise.

​Brasil har litt av det hele, og har et tropisk klima, så temperaturen kan varierer litt gjennom året. Og som de selv sier: det beste møter du når du ankommer – nemlig befolkningen. De er veldig imøtekommende, hjelpsomme og vennlige. De elsker fotball og spiller det alle steder – på gresset, på stranden og i gatene,

Uansett  hvor du kommer, vil du møte et ualminnelig vennligt folkeslag, hvor det er familien, som er det viktigste. Som utvekslingselev i Brasil vil du bli tatt godt imot.

Udvekslingsstudent pris - Brasilien
Pris Brasil 1 skoleår – Kr. 89.995,-
01
Oppstartscamp

Du vil normalt starte ditt opphold med en uke på camp, hvor du vil blir introdusert til det portugisiske språk og den brasilianske kultur.

Avhengig av antall elever kan dette bli avyst.

02
Demografi

I Brasil bor det over 190 millioner, og 54% er av europeisk opprinnelse.

​I den nordlige delen av landet finnes det mindre byer med en mere rustikk måte å leve på. Her dyrkes jorden, og her bor størstedelen av befolkningen.

I den sydlige delen er det savanner og regnskog. Sao Paulo har den kosmopolitiske stemningen og Rio de Janeiro har flotte strender med brede promenader. I Carajás fjellene finnes verdens største mineralforekomster av jern, mangan, kobber og nikkel. Noen av landets viktigste landbruksprodukter er kaffe, kakao, bomull, mais og sukkerrør.

03
Skolesystemet

​Skolesystemet er de fleste steder på høyde med det norske, og du vil bli  overrasket over hvor raskt du kommer inn i det portugisiske, selv om du ikke har snakket det før.

Sånn er det når man påvirkes språklig hele dagen fra morgen til kveld.

​Den brasilianske high school er 3 årig. Som exchange student vil du bli plassert på det trinn, som passer til din alder og dine karakterer.

​Du vil bli fulgt opp av skole koordinatorer, som vil holde øye med at du finner deg godt til rette. Du vil normalt få mulighet til å delta i diverse teamsport på skolen som f.eks. fotball, volleyball, eller ”peteca”, som er en tradisjonell brasiliansk sport. Sport er en viktig del av hverdagen og du vil bli oppfordret til å delta.​

Søk om plass til ditt High school opphold i Brasil