Canada

Canada - et fantastisk land!

Dra på High School i Canada

Du kan du dra på utveksling til Canada og selv velge hvor du vil bo og gå på skole – i High School Public Preferred programmet. Det er en offentlig skole i det skoledistriktet du velger, som du tas opp på på. derfor kaller vi det Public Preferred.

Les også om utveksling i USA

Fantastisk natur

Uendelige lønnetrær skoger, sletter med innsjøer, Rocky Mountains’ snedekte snøfjell, fargerike landskap – slik er Canada. På mange måter er det mange fellestrekk med norsk og canadisk natur. Canada dekker over halvparten av det nordamerikanske kontinentet og er derfor større enn USA. Canada verdens nest største land.

Bli High School utvekslingselev i Canada

Store deler av Canada er ikke bebodd. Hvis du liker natur er Canada et veldig godt valg for et High School år. Det er mange fantastiske nasjonalparker i Canada, og folk der lever tett på naturen og bruker ofte fritiden sin til utendørsaktiviteter.

​Outdoor activities

Canadiere elsker sport, og sporten spiller også en stor rolle på skolen. F.eks. ishockey, lacrosse, basketball, fotball, amerikansk fotball, etc. Om vinteren er spesielt ishockey, ski- og skøyteløp populære sportsgrener.

Extra curricular activities:

Etter at undervisningen er ferdig for dagen, begynner “extra curricular activities”. Der kan alle elevene som har mulighet delta. Skolene har ofte mange workshops i f.eks. musikk, kunst, astronomi, klima, m.m. som elevene kan delta på.

Prisoversikt

Se programpriser for de enkelte skoledistriktene under hver provins. Merk deg at alle MyEducations programpriser er inkl. fly tur/retur, flyskatter og avgifter.

Merk deg følgende vedr. visum:

Der er innført krav om Biometrics (fingeravtrykk & foto) i forbindelse med visumsøknad. Man kun kan få tatt Biometrics på et Visa Application Center (VAC) godkjent av de canadiske immigrasjonsmyndighetene.

 

Nærmeste kontor for Biometrics:

Et VAC kontor finnes ikke i alle land og heller ikke i Sverige. På nåværende tidspunkt er nærmeste Stockholm. Vi kontakter deg og foreldrene dine, når nu skal i gang med visumsøknaden.

Velg den provinsen du vil bo i:

Engelskspråklig Canada:

  • Alberta
  • British Columbia
  • Manitoba
  • Newfoundland & Labrador
  • Ontario

Franskspråklig Canada:

  • Quebec

 

Vi har også en valgfri orienteringsleir for Canada

Pris Canada Public Preferred – 1 skoleår fra: Kr. 219.995 – 279.995.-

Opplev naturskjønne Alberta

Provinsen Alberta ligger i den vestlige delen av Canada. Viktige byer i denne provinsen er blant annet hovedstaden Edmonton,  og Calgary som var vertsby for vinter OL. Alberta har over 3 millioner innbyggere og dekker et areal på 661.848 km². Alberta er den fjerde største av 10 provinser i Canada, både når det gjelder befolkning og areal. Alberta ble en provins i 1905.

Klikk HER og se video om Alberta. Nedenfor kan du se hvilke skoledistrikter du kan velge i provinsen Alberta:

Calgary
Kr. 284,995

Calgary School District

Calgary er den største byen i provinsen Alberta. Byen vokste til som en handelsby med kjøtt og har derfor fått kallenavnet «Cowtown». Calgary har mange museer, konsertsteder og spennende attraksjoner.  Du finner også Calaway Amusement Park her. Selvom du er i en storby, finner du de vakreste landskap og natur her i og rundt byen, og det er et godt utgangspunkt for mange utendørs aktiviteter.

Edmonton
Kr. 280,995

Edmonton School district

Edmonton er hovedstaden i provinsen Alberta. Byen ligger ved Saskatchewan River, hvilket giver en speciel stemning. Der er et livligt kunst-, musik- og teaterliv og mange festivaller som f.eks. Haunted Pumpkin Festival, Edmonton Comedy Festival, Up + Downtown Music Festival, m.m.  Byen er omgivet af vild natur, så gode naturoplevelser venter bl.a. i Elk Island National Park.

Golden Hills
Kr. 275,995 

Golden Hills School district

Golden Hills er et stort område i det sørlige Alberta med utstrakte og storslåtte prærier og åser. Distriktet går fra Strathmore over Drumheller til Three Hills. Strathmore er en aktiv by med muligheter for å holde på med forskjellige idretter. Three Hills er en turistattraksjon med over 500.000 besøkende i året. Skoledistriktets motto er: “Powering Hope and Possibilities”

Opplev naturskjønneBritish Columbia

British Columbia er den vestligste provinsen i Canada og ligger ved Stillehavet. Viktige byer er blant annet hovedstaden Victoria, Vancouver og Abbotsford.

Provinsen har 5,1 million innbyggere, dekker et område på 944.735 km² og er den den tredje største provinsen i  Canada, både når det gjelder befolkning og areal. British Columbia ble en provins i 1871. Økonomien har tradisjonelt vært basert på skogbruk.

Se video om British Columbia HER. Nedenfor finner du de skoledistrikter du kan velge i provinsen British Columbia.

Central Okanagan
Kr. 275,995

Central Okanagan School district

Central Okanagan er det 5. største skoledistriktet i Canada. Okanagan Valley er 180 km lang og her er det mer enn 40 vingårder, innsjøer og fjell hvor man kan holde på med mange fritidsaktiviteter som f.eks. hiking, sykle med mountainbike, ridning, golf og seiling. Det er et av de varmeste områdene i Canada. Det er fine sandstrender der, og det er mulig å svømme i Okanagan Lake.

North Vancouver, Pris på forespørsel

North Vancouver School District

Byen North Vancouver ligger ved fjorden Burrard Inlet, rett ovenfor Vancouver. Byen har bl.a. shipping industri og filmproduksjon og oppfattes som en forstad til Vancouver.  North Vancouver er kjent for de mange mulighetene for utendørsaktiviteter, for eks. turgåing, stå på ski bl.a. i Grouse Mountain som er 1200 moh. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over Vancouver.

Rocky Mountain
Kr. 288,995

Rocky Mountain School District

Rocky Mountains i Canada er den 4. høyeste fjellkjeden i verden. Det er et område for den som er glad i naturen. Du møter snødekte fjell, fjell, vannfall, innsjøer og et rikt dyreliv med god mulighet for å se bjørn. Der er turstier i nasjonalparkene  Kootenay, Banff, Jasper og Yoho. Emerald Lake er fantastisk vakker og du kan gå en 5 km tur rundt innsjøen eller leie en kano.

Saanich
kr. 292,995

Saanich School District

Saanich ligger i Vancouver Island i nærheten av Victoria, som er hovedstaden i provinsen British Columbia. Saanich er omgitt av vann og har flotte sandstrender, så det er mange muligheter for vannaktiviteter der. Den mest populære stranden heter Cadboro Bay Beach. Det er flere muligheter til historiske turer til fots i området. De opprinnelige canadierne bodde her og Saanich betyr»emerging land» eller «emerging people».

Burnaby, Pris på forespørsel

Burnaby School District

Burnaby er den tredje største byen i British Columbia. Byen er kjent for parkene sine, skolene, innsjøene og fjellene. Burnaby Village Museum er populær og feirer diverse bl.a. Halloween og jul. I Central Park er det et regnskog økosystem med mange turstier, tennisbaner og basseng. Burnaby Mountain er er godt utgangspunkt for utflukter med en flott udsikt over Vancouver. Her er også Playground of the Gods – en samling skulpturer som er godt synlig i området.

West Vancouver
Kr. 303,995

West Vancouver School District

West Vancouver har ca. 44.000 innbyggere, ligger nordvest for Vancouver og tiltrekker seg kunstnere, atleter og forretningsfolk. Området er kjent for laksefiske og gode muligheter for turgåing og skisport. Det er flere parker der, bl.a. Ambleside Park med en 600 meter lang sandstrand og en 1,2 km tursti langs vannet. Herfra kan man se passerende skip og Lions Gate Bridge.

River East
Kr. 241,995

River East School District

I skoledistriktet finner du distriktets hovedstad Winnipeg, med nesten 700.000 innbyggere er en veldig sjarmerende canadisk storby. Her finner du diverse kulturelle tilbud og mange restauranter og cafe-liv. Skolenee er blant de beste i landet og er kjent for godt faglig nvå. Her er det også et begrenset antall utenlandske elever, som sikrer en best mulig autentisk Canadisk opplevelse.

Opplev naturskjønneNewfoundland & Labrador

Lengst øst i Canada er lokalbefolkningen i NewFoundland og Labrador klar til at ta imot deg deg med åpne armer. Befolkningen er kjent for å være vennlige, gjestfrie og for mange forskjellige engelske dialekter. Newfoundland og Labrador består av Newfoundland-øya og fastlandsdelen Labrador. Området er også kjent for mye kyst, og gjør at man alltid er nær havet. Beliggenheten ved det kalde Atlanterhavet gjør det mulig å dra på hvalsafari, oppdage isfjell eller ta på kajakk- og kanoturer. Det er også et rikt dyreliv her. Du kan f.eks. se Atlantic puffins som er lundefugl, som også finnes noen steder i Norge. Det var hit vikingene først gikk i land i Canada, på den nordvestlige spissen av Newfoundland-øya.

Newfoundland & Labrador
Kr. 226,995

Newfoundland & Labrador School District

Med sin flotte natur, vennlige lokalbefolkning og utallige utendørs-aktiviteter, så trenger man ikke kjede seg et sekund i dette vakre og østligste skoledistriktet. I denne delen av Canada er det mange kjente kunstnere, musikere og komikere som har vokst opp, og det sies å være den mest kreative delen av Canada.  Aktiviteter som kajakk, rafting, seilas og fiskeri veldig populært her fordi det er så nært havet.

Opplev naturskjønneOntario

Velkommen til Ontario som er det mest befolkede distriktet i Canada. Med storbyer som Toronto med sin flotte skyline og landets hovedstad Ottawa, er det gode muligheter for å oppleve historie, arkitektur og storbyliv i absolutt særklasse. Den største attraksjonen er og forblir nok det kjente Niagara Falls, som ligger på grensen mellom Canada og USA, og er ikke lenger enn en grei kjøretur fra Toronto. Niagara-elven går nordover fra Lake Erie til Lake Ontario. På veien går eleven over i klippelanskap og blir til 3 vannfall, hvor det største er nesten 700 m bredt. Men også Ontarios Great Lakes, et av verdens største ferskvannsreservoarer, er et imponerende syn.

Avon Maitland
Kr. 274,995

Avon Maitland School District

Skoledistriktet fordeler seg over de to counties Huron county og Perth. I Huron County nyter befolkningen godt av de mange fritidsaktivitetene samt historiske og kulturelle tilbud. Området er dessuten kjent for den vakre innsjøen kalt «lake Huron». Perth – det andre countiet i skoledistriktet er kjent som en kunstby, som er vert for den populære Shakespeare festivalen som holdes hvert år.

Hastings & Prince Edward
Kr. 276,995

Hastings & Prince Edward School district

Belleville har 50.000 innbyggere og er den største byen i skoledistriktet. Her har man alle fordelene ved en storby, men likevel den fredelige atmosfæren, nærheten og tryggheten til en mindre by. Området er kjent for de gode skolene, hvor rekord mange canadiere, tar en høyere utdanning etterpå. Skolene er generelt veldig moderne og har gode fasiliteter.

Lambton Kent
Kr. 281,995

Lambton Kent School District

I dette skoledistriktet finnes man det beste ved Canada! Flott natur, enkel tilgang til diverse små strandbyer og grønne områder. Samtidig er du nær storbyen Toronto, hvor man kan dra på korte turer. Skolene i området er dessuten kjent for engasjerte lærere og høye faglige nivå. Her er også gode muligheter for å delta i diverse sportsklubber samt skolerelaterte aktiviteter.

Ottawa
Kr. 303,995

Ottawa School District

Ottawa er kanskje ikke Canadas største og mest kjente by, men det er landets hovedstad og det er absolutt en spennende by. Med over 1 million mennesker er Ottawa en livlig storby med stor politisk betydning. Selve navnet Ottawa stammer fra det algonkinske språket og betyr «handel», som understreker byens stolte handelstradisjoner. Opplev hverdagen i både en moderne og historisk hovedstad.

Opplev naturskønneQuebec

I Quebec, Canadas største distrikt Quebec bor det nesten 8 millioner mennesker. Det offisielle språket har siden 1977 vært fransk og distriktet er historisk og kulturelt preget av de mange tilflyttede fra Frankrike. Provinsen er tynt befolket mot nord og de fleste bor rundt storbyen Montréal, som også er det økonomiske og finansielle sentrum. En annen by som er verdt å nevne er hovedstaden i distriktet Quebec city, som er utnevnt til World Heritage Site av UNESCO.

Utenfor de befolkede områdene finner man noen av de vakreste nasjonalparkene i det østlige Canada, som for eksempel «Forillon» og «La Maurice», som er kjent for flotte klipper samt grønt og kupert kystlandskap.

Central Quebec, Pris på forespørsel

Central Quebec

I Quebec får man det beste fra to verdener. Man får sjansen til å oppleve ekte canadisk atmosfære og gjestfrihet, kombinert med fransk og europeisk påvirkning, spesielt i gatene i Quebec City. Velger man å lære fransk i Quebec, får man muligheten å lære den særpregede franske dialekten, som man ikke finner andre steder enn her. På den måten er Quebec et litt annerledes valg, men helt klart verdt å anbefale!