Australia Classic

High School år i Australia - Classic

Adventure in the outback

Bli flytende i engelsk i kenguruens land – High School i Australia

Vil du på utveksling ”Down under” venter et helt kontinent på deg. Australia består av selve kontinentet Australia, øyene Tasmania og ca. 8.000 små øyer Australia er verdens 6. største land og var inttil for ca. 200 år siden kun bebodd av aboriginere. I 1770 gjorde Storbritannien krav på landet og koloniserte det  på slutten av det 18. århundrede. Briterne oprettede bl.a. en straffekoloni i New South Wales, og hertil blev straffefanger fra Storbritannia sendt som straff. De seks koloniene ble i 1901 forent til forbundsstaten Australiea.

Les også om: High School New Zealand og Udvekslingsstudent New Zealand

Delstater:

Landet har i dag seks delstater og ti territorier. De seks delstatene er: New South Wales – Queensland – South Australia – Tasmania – Victoria – Western Australia. 

De fleste utvekslingselever  på Classic High School opphold i Australia placeres i statene New South Wales, Queensland og Victoria.

Befolkningen:

De fleste australienerne stammer fra Europa (op til 90%). Kun omkring 3% utgjør den opprindelige befolkningen – aboriginals. Ca. 85% af befolkningen bor i den sørlige delen av landet i statene New South Wales, Victoria og South Australia. Australienere er kjent for sin laid back stil, dvs avslappet væremåte og imøtekommenhet, som du kommer til å oppleve på High School opphold i Australia.

Attraksjoner:

Australia har en spennende historie, et rikt dyreliv og en fantastisk flott og variert natur og mange surfe muligheter f.eks. Bells Beach. En kjent attraksjon er

Ayers Rock, som er givet tilbage til de oprindelige australiere, aboriginals. Ayers Rock eller Uluru, som de kaller den, er hellig for dem. Klippen består af rød sandsten,

er 348 meter høy og fargene endrer seg fra soloppgang til solnedgang. En annen attraksjon  er Great Ocean Road i Victoria – en ca. 240 km lang kystvei med udsikt til De 12 Apostlene som er karakteristiske stenformasjoner  i vannet. Man kan være heldig å se hvaler enkelte årstider.

Som utvekslingselev i Australia må man som de lokale skoleelevene  også ha skoleuniform. Vi er møtt på enkelte unntak – men regn med skoleuniform. Det kan være både en sommer og en vinter utgave av skoleuniformen.

MyEducation udvekslingsstudent pris Australien

Opps, fant ikke skjemaet.

01
TURER UNDER OPPHOLDET

Som utvekslingselev i Australia vil du også få mulighet til å kunne velge noen turer, så du kan se mer av landet enn akkurat der du bor.

Det vil være flere muligheter, som du får informasjon om ved ankomst. Der vil være forskjellige turer, noe for enhver smak og lommebok.

På High School i Australia med det klassiske programmet vet du ikke på forhånd, hvor du kommer til å bo og gå på skole.

02
SKOLESYSTEMET

Skoleundervisningen likner mye, på den man får på en amerikansk High School.

De obligatoriske fag er engelsk, matematikk, naturfag, geografi og fremmedspråk.

I tillegg til det over dem kan man velge mellom forskjellige andre fag. Av idretter finnes det i tillegg til det vanlige rugby og cricket, som er typiske australske idretter.

03
MANGFOLDIGE FRITIDSMULIGHETER

Du vil bli fasinert av Australia. Fint vær i dag, kan man si nesten hver dag. Sosiale sammenkomster foregår nesten alltid utendørs.

Derfor kaller man også det australske samfunnet for ”Outdoor Society”.

Det betyr at du har fantastiske muligheter til å nyte fritiden. Tilbudene er varierte fra surfing, barbecue på stranden, turer til det uberørte bushland (Outback) til mangfoldige attraksjonene i storbyene.

FLEKSIBILITET TILPASSET DINE ØNSKER

Har du spesifikke behov eller fagønsker til utvekslingsåret, kan du velge vårt Public Preferred program, som gir stor fleksibilitet.

AUSTRALIA PUBLIC PREFERRED

Velg mellom skoler og områder på dette programmet, men kontakt oss snarest mulig så vi kan lave matche din ønsker og behov.

LES MER OM PROGRAMMET HER