England og Wales Public Preferred

Opplev den engelske kulturen på nært hold!

Utveksling England og Wales

I vårt Public High School Preferred program kan du dra på utveksling i England/Wales og selv velge hvor du vil bo og gå på skole. Derfor kaller vi det Preferred. Du vil bli tatt opp på en offentlig skole i det valgte skoledistriktet som du har valgt. Derfor kaller vi det Public Preferred.

Etter Brexit er programmet for utveksling i England og Wales endret, bl.a. trenger man nå visum for å oppholde seg mer enn 6 mnd i landet. Men det er bare en formalitet som MyEducation selvfølgelig hjelper deg med.  Utvekslingselever som trenger visum må også ta en språktest som heter IELTS. Men først og fremst medfører endringene frihet, fordi du nå selv kan velge hvilket område av England du helst vil til. En annen konsekvens av Brexit er at utvekslingselever nå må betale for å gå på skolen, men som norsk får du dekket 85% av skolepengene som stipend, i tillegg til den vanlige utvekslingsstøtten fra Lånekassen. I programprisen er skolepenger inklusiv, men du kan få dekket størstedelen som stipend.

Skoleåret på high school i England og Wales:

Skoleåret på high school i England og Wales deles opp i 3 Terms, og du vil bli plassert på Sixth Form state Colleges og du må ta minst en A-Level eksamen – dette er et krav, som følger med det visum du skal søke om. State colleges har ikke krav om skoleuniform. På skoler med Sixt form er det sjeldent krav om skoleuniform, men det forekommer at en skole ønsker at man har slips og blazer. Det vanligste er likevel det man kaller «smart business dress».  Sixt Form Colleges har elever fra 16 – 19 år og tilbyr det som kalles «further education».

Du må ha 3 A-Level fag. På Sixt Form Colleges kan det være A-level eller BTEC (Business and Technology Council). I tillegg til de 3 fagene  du velger, kan det være krav om også å ta matematikk eller engelsk GCSE (General certificate Of Secondary Education).

Du kan velge mellom følgende områder:

Devon – Hampshire West – Hampshire East – Kent – Lincolnshire – Sussex West – Sussex East – Yorkshire

Vil du til Wales kan du velge flg. områder:

Carmarthenshire – Glamorgan West – Glamorgan East

Kom til uforpliktende informasjonsmøte hos oss og hør mer om programmet i England.

Priser: Prisene nedenfor er for et skoleår og varierer avhengig av hvilket område du velger. Du må regne med å kjøpe deg lunsj på skolen med lommepengene dine.

County: Sussex East

Sussex East

Sussex er et historisk county med mange slott, maleriske landsbyer og middelalderbyer ut til den engelske kanalen. I Rye ligger den charmerende Mermaid street med brosten, gamle hus og blomster. Byen Eastborne tiltrekker turister med sin 5,6 km lange strandpromenade, og her finner du også Seven Sisters som er hvite kalk klipper som ligger i South Downs National Park.

County: Yorkshire

Yorkshire

Yorkshire som er Englands største greveskap, har flotte landskap med lyngkledde åser. Her er det gjerdene av mur og innhegninger til sauene som gresser der, og små hyggelige landsbyer. Og det er nasjonaparker og gode muligheter for fine gåturer. Både romere og vikinger har satt sitt spor her. Hovedbyen er Leeds som du kanskje kjenner  pga det berømte fotballaget.

Book ditt skoleår 2024/25 og 2025/26

England High School Public Preferred