England Public Preferred

Opplev den engelske kulturen på nært hold!

Utveksling England

I vårt Public High School Preferred program kan du dra på utveksling i England og selv velge hvor du vil bo og gå på skole. Derfor kaller vi det Preferred. Du vil bli tatt opp på en offentlig skole i det valgte skoledistriktet som du har valgt. Derfor kaller vi det Public Preferred.

Etter Brexit er programmet for utveksling i England endret, bl.a. trenger man nå visum for å oppholde seg mer enn 6 mnd i landet. Men det er bare en formalitet som MyEducation selvfølgelig hjelper deg med.  Utvekslingselever som trenger visum må også ta en språktest som heter IELTS. Men først og fremst medfører endringene frihet, fordi du nå selv kan velge hvilket område av England du helst vil til. En annen konsekvens av Brexit er at utvekslingselever nå må betale for å gå på skolen, men som norsk får du dekket 85% av skolepengene som stipend inntil 95.000 kr, i tillegg til den vanlige utvekslingsstøtten på ca.50.000 kr fra Lånekassen. I programprisen er skolepenger inklusiv, men du får altså inntil 145.000 kr som stipend.

Skoleåret på high school i England:

Skoleåret på high school i England deles opp i 3 Terms, og du vil bli plassert på Sixth Form state Colleges og du må ta minst en A-Level eksamen – dette er et krav, som følger med det visum du skal søke om. State colleges har ikke krav om skoleuniform. På skoler med Sixt form er det sjeldent krav om skoleuniform, men det forekommer at en skole ønsker at man har slips og blazer. Det vanligste er likevel det man kaller «smart business dress».  Sixt Form Colleges har elever fra 16 – 19 år og tilbyr det som kalles «further education».

Du må ha 3 A-Level fag. På Sixt Form Colleges kan det være A-level eller BTEC (Business and Technology Council). I tillegg til de 3 fagene  du velger, kan det være krav om også å ta matematikk eller engelsk GCSE (General certificate Of Secondary Education).

Du kan velge mellom følgende områder:

Devon – Hampshire West – Hampshire East – Kent – Lincolnshire – Sussex West – Sussex East – Yorkshire

Vil du til Wales kan du velge flg. områder:

Carmarthenshire – Glamorgan West – Glamorgan East

Kom til uforpliktende informasjonsmøte hos oss og hør mer om programmet i England.

Priser: Prisene nedenfor er for et skoleår og varierer avhengig av hvilket område du velger. Du må regne med å kjøpe deg lunsj på skolen med lommepengene dine.

County: Devon

Devon

Devon – også kjent som Devonshire strekker seg fra Bristol kanalen i nord til den engelske kanalen i sør. Der bor det ca. 1,1 million innbyggere. Både den nordlige og sydlige kysten har klipper og sandstrender. I buktene er det fiskelandsbyer, havner og flere rekreasjonssteder. I Devon er den berømte Dartmoore høyden, en beskyttet nasjonalpark siden 1951. Det høyeste punktet er High Willhays (621 m).

County: Hampshire

Hampshire West

Hampshire ligger ute ved den engelske kanalen og har 1,8 millioner innbyggere. Hovedstaden i Hampshire county er Winchester, som fra 1519 og til det 11. århundre var hovedstaden i England. Winchester er kjent for katedralen sin.  Naturen er variert og byr på to nasjonalparker. To av de klassiske forfatterne Jane Austin og Charles Dickens kom fra dette country.

County: Hampshire

Hampshire East

Samme info som for Hampshire West. Forskjellen er at du kan velge den vestlige eller østlige delen av Hampshire county. Likevel litt ekstra informasjon: den verdensberømte sykepleieren Florence Nightingale bodde som barn i denne regionen. Klimaet er mildere her enn på de andre britiske øyene. Hampshire er hjemstedet til mange orkestre, bands, etc.

County: Kent

Kent

Kent county som har 1,8 millioner  innbyggere kalles Englands hage. Her er dte vakker natur, marker, hvite klipper, åser, små landsbyer, historiske slott og katedraler. The White Cliffs of Dover, er de karakteristiske, hvite klippene som går  til Doverstredet i Den engelske kanalen. Det er skrevet en sang om klippene. Kent og katedralen i Canterbury er et populært turistmål.

County: Lincolnshire

Lincolnshire

Lincolnshire med over 1 million inbyggere har en lang kystlinje. Her ble kong Henrik den IV født (1399-1413). Her er det store landlige områder. Lincoln Cathedral spiller en stor rolle i kulturen og det pleier å være mange lokale arrangementer i løpet av året fra konserter til mat markeder. Lokal mat som kan nevnes er: Lincolnshire Poacher cheese, Haslet, Lincolnshire sausages, Stuffed chine osv.

County: Sussex East

Sussex East

Sussex er et historisk county med mange slott, maleriske landsbyer og middelalderbyer ut til den engelske kanalen. I Rye ligger den charmerende Mermaid street med brosten, gamle hus og blomster. Byen Eastborne tiltrekker turister med sin 5,6 km lange strandpromenade, og her finner du også Seven Sisters som er hvite kalk klipper som ligger i South Downs National Park.

County: Sussex West

Sussex West

Samme som for Sussex East. Ytterligere info:  Det sies at det i Sussex er flere solskinnstimer enn andre steder i England. Kanskje derfor ikke så rarrt  at mange fra London drar til Sussex for å slappe av og feriere langs kysten. River Arun er den lengste elven og er 60 km lang.  Hvis du kjenner noe til høner, så ved du kanskje at en populær hønserase er oppkalt etter stedet.

County: Yorkshire

Yorkshire

Yorkshire som er Englands største greveskap, har flotte landskap med lyngkledde åser. Her er det gjerdene av mur og innhegninger til sauene som gresser der, og små hyggelige landsbyer. Og det er nasjonaparker og gode muligheter for fine gåturer. Både romere og vikinger har satt sitt spor her. Hovedbyen er Leeds som du kanskje kjenner  pga det berømte fotballaget.

County: Carmarthenshire

Carmathenshire - Wales

Carmathenshire county ligger i det sør-vestlige Wales og er et mål for turister og er kjent som Garden of Wales. Du finner National Gardens Of Wales som både besøkes av forskere og er åpen for turister. De har et imponerende drivhus, som er verdens største i sitt slag. I Carmathenshire lever befolkningen spesielt av landbruk, skogbruk, fiskeindustri og turister. Her er det også mange historiske slott.

County: Glamorgan

Glamorgan West - Wales

Glamorgan eller som det også kalles: Glamorganshire er et av Wales historiske counties. På walisisk er navnet Gorllewin Morgannwg. Området kom under engelsk herredømme i det 16. århundre. Cardiff er hovedstad og den største by i Wales. Her ligger det imponerende Cardiff Castle. Swansee er en annen kjent by – som du kanskje kjenner fra fotball.

County: Glamorgan

Glamorgan East - Wales

Glamorgan er i Wales som er en halvøy i det sørvestlige Storbritannia. I Wales finner du byen med det lengste navnet i Europa og 3. lengste i verden: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrob-wllllantysiliogogogoch. Wales har eget flagg med en drage. I tillegg til engelsk har de også sitt eget språk. Langs kysten er det store naturopplevelser og små, hyggelige landsbyer.

Book ditt skoleår 21/22 og 22/23

England High School Public Preferred