Hei, hvordan kan vi hjelpe deg?

Her på siden kan du finne svar på de spørsmål vi oftest får stilt..

High School

Nei, vi har delt det opp i 4 delbeløp, som skal betales på følgende  måte:

  • 1. delbetaling: 20% (plus evt. sykeavbestillingsforsikring) betales når du mottar opptaksstilbud
  • 2. delbetaling: 20% betales den 1. mars
  • 3. delbetaling: 20% betales den 1. mai
  • 4. delbetaling: 40% + obligatorisk sykeforsikring samt visum til land hvor det kreves, betales den 1. juni.

Du kan godt søke før det året du skal reise. Ved innbetaling av et depositum på kr. 1.000,- av prisen for oppholdet, vil du kun måtte betale den gamle pris (prisen året før avreise), og vi garanterer deg en plass, hvis du lever opp til opptagelseskravene.

Så det er  ingen grunn til å vente med din søknad – du har alt å vinne – også fordi visse land raskt kan bli utsolgt. (Vi kan dessverre ikke tilby dette for Australia og New Zealand).

De amerikanske myndigheter har satt et såkaldt SEVIS system opp (The Student and Exchange Visitor Information System), hvor alle utvekslingselever samt alle skoler eller utvekslingsorganisasjoner skal registreres for å få de nødvendige papirer til et visum. Det er både dyrt og vanskelig for skolene, derfor  tar de fleste skoler i USA kun elever som kommer gjennom en godkjent utvekslingsorganisasjon.

Den amerikanske ambassade i Norge kan ikke udstede visum til deg med mindre du har et såkalt DS2019 eller I-20 formular. Disse formularene kan de fleste High Schools ikke skaffe da de som regel kun tar 1-3 elever inn hvert år, og det derfor ikke lønner seg for dem å være med i SEVIS systemet som er dyrt for en skole å være med i.

Hvis du kjenner en familie du gjerne vil bo hos (du må IKKE være i familie med dem), kan vi hjelpe deg med de nødvendige papirer samt visum, fly, forsikring og opptagelse på skole. Prisen for hele oppholdet er det samme som hvis vi skal finne vertsfamilie, da det er like mye jobb og du også får lokale kontaktpersoner til din rådighet.

​Din selvvalgte familie skal igjennom den samme godkjennelses prosessen. Hvis den familien du selv velger godkjennes som vertsfamilie (normalt ikke et problem, hvis de ikke er i familie med deg), og ditt opphold går knirkefritt, refunderer vi kr. 5.000,- medio juli måned etter oppholdet.

Hvis du og dine foreldre ønsker Direct Placement vil vi gjerne vite det når vi får din søknad. Vi kan også motta ønske om Direct Placement senere i prosessen, men IKKE etter du har fått en plassering.

Det tillates ikke i noen land da det er et utvekslingsprogram og ikke et program, som formidler familiebesøk. I USA finnes det til og med en lovgivning for dette.  US Department of State ønsker ikke at elever som skal lære den amerikanske levemåte på, skal bo hos familie, da det på den måten ikke vil være et kulturelt utvekslingsprogram, som er det, et High School opphold handler om.

Det er avhengig av hva du er allergisk for.  Vi kan ikke ta deg opp i programmet om du har en alvorlig matallergi. Dette på grunn av at det vil være veldig vanskelig å finne en familie som er villig til å ta på seg det ekstra ansvaret og utgiften det kan være å ta hensyn til ditt kosthold. Det kan man ikke forvente eller kreve av en familie som frivillig og uten betaling åpner sitt hjem. Man kan heller ikke forvente at familien skal endre kosthold av hensyn til en elevs bestemte behov.

Vi kan heller ikke ta deg opp hvis du har allergi for både hund og katt. Opp til 90% av alle vertsfamilier har hund og/eller katt, så du må kunne minimum bo sammen med en hund og/eller katt. Det er i mye jobb som ligger bak å finne et match mellom en familie og en skole. Et forbehold om allergi kan gøre det enda vanskeligere å få dette på plass. Det kan sikkert føles urettferdig, men vi vil hellere gjøre deg oppmerksom på dette fra begynnelsen enn at du senere  skal oppleve å ikke få plassering.

Vertsfamilie