fbpx

Frankrike

High School opphold i Frankrike

Frankrike - Eleganse, gastronomi og livsglede

FRANKRIKE
– ELEGANSE, GASTRONOMI OG LIVSGLEDE
ET SKOLEÅR I FRANKRIKE
Frankrike består av kultur, nydelig natur, mat og mote. Mange franskmenn elsker å lese og se film og ikke minst diskutere begge deler med deres venner og familie. Du ser ofte både unge og eldre sitte og lese en bok eller dagens avis på en café, mens de nyter en liten kopp espresso. Franskmenn bruker ofte også byens parker til å stresse ned med en bok i en pause fra skole eller jobb.

De har en avslappet instilling til livet som gjør at hvis ting ikke går som forventet, så sier de: ‘C’est la vie’ (sånn er livet).

Bli High School utvekslingselev i Frankrike med Pluss programmet
Vi har det klassiske High School oppholdet i Frankrike – der man må være åpen for hvor du kommer til å bo og gå på skole. Men vi har også et Frankrike Pluss Program, hvor du kan velge blant følgende muligheter:

Syd Frankrike: Provence eller Middelhavsområdet
Bo i større by: Du garanteres plassering i en by med over 50.000 innbyggere (du kan ikke velge hvilken by)
Spesielle ønsker: region, spesiell sport, bestemte fag
Frankrike Pluss programmet koster kr. 25.000 som kommer i tillegg til programprisen.
Du må kunne en del fransk før du drar, og vi anbefaler at du har hatt fransk fra 8.klasse, dvs. i 4 år før avreise.

​​Prisen er inklusiv en 4 dagers ankomst camp i Paris innlagt sightseeing.
Som oppstart på oppholdet vil du delta på en 4 dagers camp i Paris, hvor du samtidig blir kjent med fransk kultur. På kurset vil du være sammen med andre ungdommer fra hele verden, som også skal være et skoleår i Frankrike.

Boarding school i Frankrike – Velg mellom disse, mot et tillegg fra 25.000 til 65.000!
Rennes – i pittoreske Bretagne*
Rouen – autentiske Normandy*
Angers – i historiske Loire dalen*
Espalion – i vakre omgivelser*
* Rennes – i pittoreske Bretagne*
Skolen heter Saint Geneviève / Saint Martin High School og ligger sentralt i Rennes
Skolen tilbyr god undervisning fra junior high school til høyere utdanning. Det er en boarding skole og sørger for full kost og losji og komfortable rom. Sports aktiviteter organiseres på onsdager av skoleledelsen. Utvekslingselever får også i delta i ekstra fransk undervisning.
Rennes by er en sjarmerende og travel by i Bretagne i nordvest Frankrike, med over 210.000 innbyggere og mange turister, og ligger ca.2 timer fra Paris med tog.
* Rouen – autentiske Normandy
Skolen heter: Pensionnat Jean Baptistede la Salle, som er en prestisjetung 17 hundretalls skole i Frankrike, midt i Rouen’s historiske senter. Berømte politikere som den tidligere franske presidenten François Hollande, har gått på denne skolen.
Boarding tilbyr renoverte og komfortable rom, som deles med en annen elev.
Elevene har tilgang til et musikk rom og en idrettshall. Utvekslingselever kan får timeplanen
tilpasset etter behov, litt avhengig av skolens tilbud og hvilke språkkunnskaper eleven har.
Rouen by har nærmere 500,000 innbyggere, og er hovedstaden i Normandie,i flott middelalder stil, og passer flott til utvekslingselever.
*Angers – i historiske Loire dalen
Skolen heter: St Agnès boarding school, som har en internasjonal atmosfære med ca. 30 studenter fra hele verden, fordelt på forskjellige klasser for å sikre sikre at man lærer det franske språket. Det tilbys fransk klasser for utvekslingselever og forberedelse til DELF fransk eksamen og 2 ekskursjoner i året til populære steder i Frankrike, som Loire Castles, St Michael’s Mount. Det tilbys komfortable enkeltrom mandag til fredag, og i helgene bor elevene hos vertsfamilier.
Byen Angers: Det tempererte klimaet i området gjør det til et populært sted å bo og gå på skole.
Vakre landskap med vingårder og åser, små landsbyer i Loire dalen, og berømte slott rundt skaper en fin ramme rundt Anges.
* Espalion – i vakre omgivelser*
Skole heter: Immaculée Conception boarding skole ligger i flotte omgivelser, omgitt av en park. De fokuserer på språk og fransktimer til utvekslingselever, og man kan ta ta fransk eksamen: Baccalauréat. Boarding skolen tilbyr komfortanle rom delt med andre elever i 4 manns rom fra mandag til fredag. I helgene og ferier bor man hos vertsfamilier.

Byen Espalion: en dynamisk by i landlige omgivelser og er en av hovedbyene i det nordlige
Aveyron. Byen ligger langs pilegrimsleden til Santiago de Compostela, og er sentrum mellom byene som ligger i en trekant; Toulouse, Clermont-Ferrand and Montpellier.

MyEducation udvekslingsstudent pris Frankrig
Pris Frankrike 1 skoleår – Kr. 79.995,-
01
Oreienterings camp

Prisen er inklusiv et 4 dagers intensiv språk- og kultur kurs i starten av oppholdet m. innlagt sightseeing.

02
Skolesystem

Skolene i Frankrike slutter også på forskjellige tidspunkter, da det kan være lengere pauser til lunsj. Noen skoler slutter kl. 17. Det finnes obligatoriske og valgfrie fag og man skiller mellom en naturvitenskapelig og en humanistisk linje.

03
Hør fra Julie i Frankrike

Siden jeg kom til Frankrike har jeg hatt det fantastisk med gode venner, lange skoledager, herlig familie og ja masse baguettes! Hver dag er en opplevelse i seg selv.

Vil du bo i

Syd Frankrike

Du har mulighet for å velge syd Frankrike, som inkluderer det solrike Provence området eller det nydelige Mediterranean området.

*Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

vil du bo i et

Urban område

Vil du gjerne reise på High school opphold, men er nervøs for å ende ute på landet, kan du i Frankrike velge at du gjerne vil til et Urbant område med minst 50.000 innbyggere.

**Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

Har du noen spesifikke

ønsker?

Har du spesielle ønsker som, religions valg, sports, eller spesifikke fag som du gjerne vil ha, gi oss beskjed og vi vil gjøre vårt beste for å få dine ønsker oppfylt.

**Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

Søk om plass til ditt High school opphold i Frankrike