Frankrike

Utveksling i Frankrike

Frankrike - Eleganse, gastronomi og livsglede

Utveksling i Frankrike

 

Dette landet består av kultur, nydelig natur, mat og mote. Mange franskmenn elsker å lese og se film og ikke minst diskutere begge deler med deres venner og familie.

utveksling i Frankrike ser du ofte både unge og eldre sitte og lese en bok eller dagens avis på en café, mens de nyter en liten kopp espresso. Franskmenn bruker ofte også byens parker til å stresse ned med en bok i en pause fra skole eller jobb.

De har en avslappet instilling til livet som gjør at hvis ting ikke går som forventet, så sier de: ‘C’est la vie’ (sånn er livet).

Det er også mulig å komme til andre europeiske destinasjoner, for eksempel på High School i England eller bli utvekslingsstudent i Tyskland

Dra på Vgs i Frankrike med Pluss programmet mot et tillegg!

 

Vi har det klassiske High School opphold som utvekslingsstudent i Frankrike – der man må være åpen for hvor man kan bo og gå på skole. Men vi har også et Frankrike Pluss Program, hvor du kan velge blant følgende muligheter:

Syd Frankrike: Provence eller Middelhavsområdet

  • Bo i større by: Du er garantert plassering i en by med over 50.000 innbyggere (du kan ikke velge hvilken by)
  • Spesielle ønsker: region, spesiell sport, bestemte fag
  • Frankrike Pluss programmet koster kr. 30.000 som kommer i tillegg til programprisen
  • Du må kunne en del fransk før du drar, og vi anbefaler at du har hatt fransk fra 8.klasse, dvs. i 4 år før avreise

​​

Gå på privatskole i Frankrike mot et tillegg på kr.50.000,-

 

Viala Lacoste Skolen

Ligger i den pittoreske og solfylte regionen – Salon de Provence.

50 km fra Marseille og 75 km fra Nîmes.

Jeanne d’Arc Skolen

Ligger i sentrale Tarbes, in sørvest Frankrike, med enkel tilgang til offentlig transport.
Skolen ble grunnlagt i 1887, i et ærverdige gammelt bygg.

Thérèse d’Avila Skolen 

Ligger i sentrum av Lille, med enkel tilgang til offentlig transport (buss og metro)
Dette er en privat katolsk skole med ca.640 elever.

Boarding school i Frankrike – Velg mellom disse, mot et tillegg fra 50.000 til 100.000!

  • Rouen – autentiske Normandy
  • Angers – i historiske Loire dalen
  • Espalion – i vakre omgivelser

Rouen – autentiske Normandy

Skolen heter: Pensionnat Jean Baptistede la Salle, som er en prestisjetung 17 hundretalls skole i Frankrike, midt i Rouen’s historiske senter.

Berømte politikere som den tidligere franske presidenten François Hollande, har gått på denne skolen.

Boarding skolen tilbyr renoverte og komfortable rom, som deles med en annen elev.

Elevene har tilgang til et musikk rom og en idrettshall. Elever på Vgs i Frankrike kan får timeplanen tilpasset etter behov, litt avhengig av skolens tilbud og hvilke språkkunnskaper eleven har.

Rouen by har nærmere 500,000 innbyggere, og er hovedstaden i Normandie,i flott middelalder stil, og passer flott til utvekslingselever.

Angers – i historiske Loire dalen

Skolen heter: St Agnès boarding school, som har en internasjonal atmosfære med ca. 30 studenter fra hele verden, fordelt på forskjellige klasser for å sikre sikre at man lærer det franske språket.

Det tilbys fransk klasser for elever på utveksling i Frankrike og forberedelse til DELF fransk eksamen og 2 ekskursjoner i året til populære steder i landet, som Loire Castles, St Michael’s Mount.

Det tilbys komfortable enkeltrom mandag til fredag, og i helgene bor elevene hos vertsfamilier.

Byen Angers: Det tempererte klimaet i området gjør det til et populært sted å bo og gå på skole.

Vakre landskap med vingårder og åser, små landsbyer i Loire dalen, og berømte slott rundt skaper en fin ramme rundt Anges.

Espalion – i vakre omgivelser

Skolen heter: Immaculée Conception. Boarding skolen ligger i flotte omgivelser, omgitt av en park.

De fokuserer på språk og fransktimer til elever på Vgs i Frankrike, og man kan ta fransk eksamen: Baccalauréat.

Boarding skolen tilbyr komfortable rom delt med andre elever i 4 manns rom fra mandag til fredag. I helgene og ferier bor man hos vertsfamilier.

Byen Espalion: en dynamisk by i landlige omgivelser og er en av hovedbyene i det nordlige Aveyron.

Byen ligger langs pilegrimsleden til Santiago de Compostela, og er sentrum mellom byene som ligger i en trekant; Toulouse, Clermont-Ferrand and Montpellier.

Vgs i Frankrike - Dra på utveksling i Frankrike og opplev mote, gastronomi og livsglede

Siren forteller følgende etter 5 måneder på utveklsling i Frankrike.

Jeg har det veldig fint på oppholdet mitt her i Frankrike. Det har vært utfordrende med fransken, ikke bare med tanke på skolen, men også det å uttrykke seg med venner og vertsfamilie. Det er utfordrende og vanskelig, men man lærer også veldig fort. Likevel vil jeg anbefale å øve mye på fransk før man drar. De fleste franskmenn har heller ikke så høyt nivå i engelsk, så man må virkelig være motivert til å lære seg fransk.

Jeg har blitt mye flinkere i fransk, men har fortsatt mye å lære. Ellers går det veldig bra. Nå har det første semesteret, og den vanskeligste tiden gått. Jeg gleder meg masse til resten av året og oppholdet mitt her. Det går mye bedre på skolen og med venner. Som nevnt er ikke franskmenn så flinke i engelsk, så i starten kunne det være veldig krevende å bli kjent med folk. Man må tørre å snakke med de, ta initiativ selv og ikke være redd for å feile. De er alle veldig forståelsesfulle, så det er bare å øve og snakke for å mestre språket.

 Skoledagene varer fra kl 8-16.30 hver dag, med unnatak av onsdager da det er fra kl 8-12.10. Jeg har derimot valgt å ta et ekstra fag som de tilbyr på skolen, og blir til 16.30 på onsdagene også. Vi har noen fritimer innimellom, men det er ikke så lett å dra hjem eller fra skolen når man vil, siden den kollektive transporten ikke er så bra. Jeg må derfor ta skolebussen til og fra skolen, og står dermed opp kl 6. hver dag og kommer hjem 17.30.

En ting som er felles for alle franskmenn er at de tilbringer lang tid ved bordet. Lunsj er absolutt der største og lengste måltidet. I helgene har vi alltid minst 3 retter, men det kan godt gå opp til 5 også, 6 hvis du teller med kaffen og sjokoladen de ofte tar til slutt. Disse rettene inneholder først litt snacks, så forrett, hovedrett, ost og til slutt dessert.

Pris Frankrike 1 skoleår – Kr. 105.995,-
01
Oreienterings camp

Ikke tilgjengelig i 2024.

02
Skolesystem

Skolene i Frankrike slutter også på forskjellige tidspunkter, da det kan være lengere pauser til lunsj. Noen skoler slutter kl. 17. Det finnes obligatoriske og valgfrie fag på Vgs i Frankrike og man skiller mellom en naturvitenskapelig og en humanistisk linje.

03
Hør fra Julie i Frankrike

Siden jeg kom til Frankrike har jeg hatt det fantastisk med gode venner, lange skoledager, herlig familie og ja masse baguettes! Hver dag er en opplevelse i seg selv.

Liker du

Syd Frankrike

Du har mulighet for å velge syd Frankrike, som inkluderer det solrike Provence området eller det nydelige Mediterranean området som utvekslingsstudent i Frankrike.

*Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

vil du bo i et

Urban område

Vil du gjerne reise på Vgs i Frankrike, men er nervøs for å ende ute på landet, kan du i velge at du gjerne vil til et Urbant område med minst 50.000 innbyggere.

**Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

Har du noen spesifikke

ønsker?

Har du spesielle ønsker som, religions valg, sports, eller spesifikke fag som du gjerne vil ha som utvekslingsstudent i Frankrike, gi oss beskjed og vi vil gjøre vårt beste for å få dine ønsker oppfylt.

**Det kan forekomme ekstra omkostninger ved dette ønske. Ta kontakt med oss for en prat.

Søk om plass til ditt High school opphold i Frankrike