High School søknadskrav

Hva kreves for å dra på utveksling?

High School søknadskrav

Personlig

En utvekslingselev skal være moden og motivert. Det er viktig at det er DU som vil på utveksling og at det ikke er dine foreldre som synes at det er noe du bør gjøre. Men det er naturligvis viktig at du har dine foreldres oppbakking . Vi har laget en liten test til deg og dine foreldre. Testen består av en rekke spørsmål og vil gi dere en ide om dere som familie er klare for et High School opphold. Finn testen her.

Som utvekslingselev på High School vil du oppleve at det kan være andre regler, både i samfunnet og hos vertsfamilien du skal bo hos  – ofte er det mye strengere enn du er vant til. Det er viktig at du er åpen og tilpasningsdyktig i forhold til en ny kultur.

​Faglig nivå

Siden det er et skoleprogram, er det viktig at du:

  • Trives med å gå på skole
  • Er skoleflink – møter velforberedt
  • Får gode karakterer. Vi ser helst at du har et gjennomsnitt på omkring 5. Vi kan akseptere 2 i tysk eller fransk – hvis det ikke er et av disse land du skal til. Skolene i vertslandene aksepterer ikke hvis du får under 4 i noen fag under ditt opphold – så det er viktig at du tar skolen seriøst.

Grunnen til at vi stiller krav til ditt akademiske nivå er at:

  • Vi vil sikre at du klarer å følge med på skolen som utvekslingselev. Du kan godt få utfordringer, men det skal være gode utfordringer, og det vil det ikke være, hvis du allerede her i Norge har problemer med det akademiske nivå.
  • Skolene i utlandet forventer at det er dyktige elever vi sender til dem, så de har en viss garanti for at de kan følge med i undervisningen. Vi må allikevel understreke, at gode karakterer i seg selv ikke er tilstrekkelig på din søknad, man skal også delta aktivt på skolen og vise at man vil yte en innsats.​

Språkkunnskaper

Uansett hvilket land du skal til krever vi som minimum at du kan godt engelsk. Utover dette ser vi gjerne at du har hatt 1 – 2 års undervisning i ditt kommende vertslands språk. Er du ute i god tid, rekker du å ta et intensivt språk kurs i skoleåret før avreise.  I Brasil og Argentina krever de ikke at du kan henholdsvis portugisisk eller spansk, hvis du kan engelsk, men det anbefales selvfølgelig at du har ett grunnlag.

​Hvis du skal på utveksling i Canada (den engelsktalende delen) eller i USA, må du ta en såkalt ELTIS test, slik at skolene på forhånd kjenner ditt språk nivå. Skoler kan ha minimumskrav til testen og disse kan variere.

​Sykdommer / diagnoser

Har du en psykisk diagnose eller psykiske problemer, kan vi i utgangspunktet ikke ta deg opp i programmet.. High School programmet bygger på frivillige familier og frivillige skoler, og vi kan ikke stille krav til dem ut over det normale. Man kan ikke forvente at en familie som åpner sitt hjem for en utvekslingselev, skal ta spesielle hensyn til en diagnose. Det er ikke fair over for familien – men  heller ikke over for deg og dine behov.

​Har du hatt en psykisk diagnose og er nå frisk vil det avhenge av hvor lang tid det er siden (og vi snakker om år)  du har hatt et psykisk problem, konsulteret psykolog mm. Det kan være veldig vanskelig å finne vertsfamilier som er villige til å ta i mot deg, av redsel for at du skulle få et tilbakefall under oppholdet. Å reise på utveksling er en stor psykisk utfordring og risikoen for et tilbakefall kan derfor være stor.

​​Allergi

Vi kan ikke godta din søknad hvis du har en alvorlig mat allergi. Årsaken er at det vil være veldig vanskelig å finne en familie som vil ta ansvaret med å ta hensyn til dette. Man kan ikke pålegge en frivillig familie ekstra utgifter til mat.

Vi kan heller ikke godta din søknad hvis du er allergisk over for pelsdyr generelt – du må som minimum kunne bo sammen med enten hund eller katt. I mange land har  80-90% av alle vertsfamilier hund og/eller katt. Det er i utgangspunktet vanskelig å finne et match med en  familie som sier ja og en skole som også sier ja, har man i tillegg en dyre allergi , kan dette gjøre det umulig å få en plassering.

Hvis du har allergi både for hund og katt, kan løsningen være at du selv kjenner en familie, du kan bo hos hvor de ikke har dyr. Vi kan ikke garantere at vi vil være i stand til å finne deg en ny familie uten hund/katt, hvis det ikke skulle fungere mellom deg og din selvvalgte familie.​
High School USA amerikansk jul_MyEducation
High School USA_MyEducation
High School USA MyEducation
Soccergame High School USA MyEducation
High School Australia_MyEducation
Welcome Hostfamily High School Australia_MyEducation
Soccer game High School Australia_MyEducation

Uforpliktende High School INFOMØTE?