fbpx

Hvorfor reise på utveksling?

Opplev en ny verden på egen hånd, under trygge forhold. Et nytt land, en ny kultur og et nytt folkeslag venter på deg

Hvorfor reise på et High School opphold

På et High School opphold med studier i utlandet får du en unik mulighet for å oppleve verden på egen hånd under trygge forhold. Et nytt land og en ny kultur venter på deg i utvekslingsåret – du må bare bestemme deg for hvor i verden du gjerne vil dra på ditt High School opphold.  Du vil etter et slikt opphold bli mere moden, ditt faglige nivå blir forbedret og du blir flytende i et fremmedspråk i løpet av utvekslingsåret. Alt sammen vil komme godt med i din videre utdannelse i Norge.

Et skoleår på High School i utlandet

Et High School opphold starter vanligvis i august/september og slutter mai/juni. Så det er ca. 10 måneder du må være hjemmefra. Det krever modenhet og fleksibilitet for å omstille seg til nye villkår på High School utveksling og samtidig være borte fra venner og familie. Men hvis du er åpen, fleksibel og samtidig gjerne ønsker å modnes og utfordres, så er MyEducation High School programmet den riktige løsningen for deg.

Grip denne muligheten når den er her. Muligheten kommer aldrig igjen. En reise starter med å ta det første skrittet– å ta beslutningen, det krever mot. Du skal overskride noen grenser, og samtidig vil du finne nye. Du kommer hjem fra et High School utvekslingsår med en personlig erfaring, som vil gagne deg resten av livet. Du vokser med de utfordringene du møter på veien gjennom studier i utlandet.

Vi lever i en internasjonal verden hvor det er etterspørsel etter mennesker, som tenker, føler og handler internasjonalt. Det er ikke tilstrekkelig å snakke ett annet språk flytende, man  skal også kjenne kulturen i andre land.  Det er ikke noe man kan lese seg til – det må oppleves på kroppen, og det kommer du i høyeste grad til å gjøre på High School i utlandet.​

Ny familie, nye venner og nye bekjentskaper

Utover å komme hjem mer moden og selvstendig fra High School utvekslingsåret, så har du også fått en ny familie, nye venner og bekjentskaper . Du har også lært mye om en annen kultur.

Din vertsfamilie åpner frivillig opp sitt hjem for deg. Uten frivillige vertsfamilier, hadde det ikke fantes et High School program. Vertsfamilier finnes i alle størrelser og sammensetninger. Ingen type familie er mere riktig enn den andre. Det som er viktig er hvordan dere fungerer sammen.

​Du skal starte på en ny skole på din High School utveksling og her vil du møte nye venner. Men vennskapet kommer ikke av seg selv gjennom studier i utlandet. Det krever at du gjør en aktiv innsats i løpet av utvekslingsåret. Hvis du er åpen og tør å kaste deg ut i det, vil du bli belønnet med vennskap og minner for livet.​

Utover å utvide ditt nettverk blir du også en del av en ny kultur.  For å klare deg best mulig hos din vertsfamilie, på skolen og i kulturen, må du lære å gjøre tingene på deres måte. Det vil gi deg en bedre forståelse for og toleranse for menneskers forskjelligheter – noe som vil gagne deg resten av livet.

High School Australia MyEducation
Lifeguard Surf High School Australia_MyEducation
Hich School Halloween USA MyEducation
High School USA Taco Bell MyEducation

Uforpliktende High School INFOMØTE?