fbpx

Holland

High School opphold i Holland - Nederland

Tett på, men allikevel veldig annerledes

Nederlendere er generelt glad i Norge, og den imøtekommende væremåten vil du helt sikkert oppleve hvis du velger å være utvekslingselev i Nederland.

På mange områder minner den hollandske mentalitet meget om den norsk. De er meget åpne overfor andre kulturer og er generelt rigtig gode i fremmedspråk. De er nemlig veldig lik vi Nordmenn – det er ingen andre som forstår hva vi sier, så vi er nødt til å lære fremmedspråk.

​Vindmøller, tulipaner, kanaler, sykler i gatebildet og de karakteristiske og flotte husene som vender gavlene mot gaten, er typiske kjennetegn ved Holland. Det er ikke så meget vill natur da Holland har et meget høy befolkningstetthet, det er derimot mange uberørte strender. Selv om Norge er mye større i areal, er det derimot langt flere nederlendere enn i Norge

​Holland er sentrum for forretningsliv. Her er mange internationale virksomheter, og den internationale domstolen ligger i Haag, tredje største byen i Nederland.

Kanskje vi i fremtiden ikke  skal kalle Holland for Holland men i stedet Nederland. I oktober 2019 kom det frem at man i Holland ønsker at gi opp navnet som bare refererer til kun to av landets 12 provinser – Noord-Holland og Zuid-Holland. Flere organisasjoner og regeringen ønsker heller at man i stedet bruker landets offisielle navn «Nederland».
Udvekslingsstudent pris - Holland
Pris Holland 1 skoleår – Kr. 79.995
01
Språket

Ikke bekymre deg for at du  ikke kan gjøre deg forstått på nederlandsk, ingen forventer det. Men du vil forstå mange ord helt fra starten siden språket har noen likheter til det norske språket.

03
Gezellig

Gezellig er en unikt hollandsk ord, som er vanskelig å oversette direkte. Det er veldig like vår «koselig» men har det en meget bredere betydning. De fleste som begår seg i Holland, oppfatter dette ordet som flere betydninger.

02
Demografi

Holland er et veldig flatt land. Ca. halvparten av landet ligger i eller under havoverflaten. Derfor er det et omfattende system som beskytter mot oversvømmelser. Den høyeste byen er Vaalserberg som er 321 meter over havoverflaten.

Søk om plass til ditt High School opphold i Holland