Holland

High School opphold i Holland - Nederland

Tett på, men allikevel veldig annerledes

Bli utvekslingsstudent i Nederland – Et land med en mentalitet som den norske

Nederlendere er generelt glade i Norge, og den imøtekommende væremåten vil du helt sikkert oppleve hvis du velger å være utvekslingsstudent på High School i Nederland.

På mange områder minner den hollandske mentaliteten mye om den norske. De er veldig åpne overfor andre kulturer og er generelt veldig gode i fremmedspråk. De er ganske like oss Nordmenn – det er ingen andre som forstår hva vi sier, så vi er nødt til å lære fremmedspråk.

Les også om å bli utvekslingsstudent i Tyskland

​Vindmøller, tulipaner, kanaler, sykler i gatebildet og de karakteristiske og flotte husene som vender gavlene mot gaten, er typiske kjennetegn for Holland. Du kan oppleve det hele som utvekslingsstudent i Nederland.

Det er ikke så mye natur da Holland har veldig høy befolkningstetthet, det finnes derimot mange uberørte strender. Selv om Norge er mye større i areal,  bor det langt flere mennesker enn i Norge.

Prøv High School i Nederland – landet der alle sykler

​Nederland er kjent for å være et sykkeland. Du ser sykler overalt, så som utvekslingsstudent på High School i Nederland kan du også bruke sykkelen.

Holland er sentrum for forretningsliv. Her er det mange internasjonale virksomheter, og den internasjonale domstolen ligger i Haag, som er tredje største byen i Nederland.

Kanskje vi i fremtiden ikke skal kalle Holland for Holland men i stedet for Nederland. I oktober 2019 kom det frem at man i Holland ønsker å gi opp navnet som bare refererer til kun to av landets 12 provinser – Noord-Holland og Zuid-Holland. Flere organisasjoner og regeringen ønsker heller at man i  bruker landets offisielle navn «Nederland».

Udvekslingsstudent Nederland - Opplev landet med de mange møllene på High School i Nederland
Pris Holland 1 skoleår – Kr. 82.995
01
Språket

Ikke bekymre deg for at du  ikke kan gjøre deg forstått på nederlandsk, ingen forventer det. Men du vil forstå mange ord helt fra starten siden språket har noen likheter til det norske språket.

03
Gezellig

Gezellig er en unikt hollandsk ord, som er vanskelig å oversette direkte. Det er veldig likt vårt «koselig» men har en bredere betydning.

02
Demografi

Holland er et veldig flatt land. Ca. halvparten av landet ligger i eller under havoverflaten. Derfor er det et omfattende system som beskytter mot oversvømmelser. Den høyeste byen er Vaalserberg som er 321 meter over havoverflaten.

Søk om plass til ditt High School opphold i Holland