Irland

High School opphold i Irland

Vakkert og meget grønt

Utvekslingsstudent i Irland på Europas tredje største øy

Kanskje du allerede kjenner til Irlands kallenavn – den grønne øy, ellers kan du komme til det på High School i Irland. Se også andre alternativer til at bli utvekslingsstudent på engelsk.

Det er et velfortjent kallenavn, for det er et land som er veldig fuktig og dermed meget grønt. Noen hevder at det er 40 forskellige nyanser av grønt i landskapet, som for øvrig er helt spesielt og veldig variert. Der er bakker, daler, fjord, små hyggelige byer og gamle slott og borger spredt rundt i landskapet. Irland er også den tredje største øya i Europa – Se det hele som utvekslingsstudent i Irland.

Igjennom tiden har mange irere udvandret – ikke minst på 1800-tallet pga. hungersnød. Udvandringen skjedde spesielt til Nord-Amerika – Du kan også gå på High School i USA. Den tidligere amerikanske president J.F Kennedys familie hadde irske røtter.

High School Irland – Lær engelsk på den grønne øya

Landet har mye at by på, så hvorfor ikke velge å bli flytende i engelsk ved at ta et år på High School i Irland?

Klimaet er mildt og egner seg til utendørsaktiviteter. Og så er det naturligvis også irerne selv – de er imøtekommende og Irere har en sterkt nationalfølelse. Tenk bare på Sankt Patricks dag den 17 mars.

På denne dag feirer Irere i Irland og over hele verden deres nasjonaldag i kledd i klær, hatt og sko i grønt og oransje som et symbol på landet. Sankt Patricks Dag er en stor fest. Selv bygninger opplyses så hele fasaden er grønt. Sankt Patrick er Irlands skytshelgen, han regnes for å ha innført kristendommen i landet i det 5. århundrede.

Noe som mange forbinder med Irland er deres folkemusikk. Sjangeren er kjent over hele verden, og som en av de få former for folkemusikk er sjangeren fortsatt populær både i og utenfor Irland.

Irsk folkedans er kjent over hele verden – Riverdance. Det er store ensembler som reiser rundt i verden for å vise frem sin helt spesielle tå-dans, med de karakteristiske raske beinbevegelsene, mens overkroppen er stort sett i ro.

Opplev alt dette som utvekslingsstudent i Irland. Det vil være en opplevelse du aldri vil glemme.

Utvekslingsstudent Irland - Dra på High School i Irland og lær engelsk på den beste måten
Pris Irland 1 skoleår -Kr. 110.995.-
01
Maten

​Maten i Irland er varieret og bygger på friske råvarer. Er man i en havneby, vil det være flere retter med fisk og skalldyr. Man kan også finne lammekoteletter, shephards pie eller en langtidssimret lapskaus på menyen. Men rettene kan naturligvis variere avhengig av hvor man er. Ballymaloe eller stobhach gaelach, er nok de mest kjente irske rettene. Retten består typisk av lam, poteter og løk, som småkokes i lang tid.

02
Flagget

Det irske flagget er grønt, hvitt og orange og disse tre fargene symboliserer hver og en noe: den grønne fargen symboliserer den katolske menighet, den orange den protestantiske, og den hvite fargen symboliserer freden mellom de to.

03
Skolesystem

På High School i Irland vil du vanligvis bli plassert i 5. året i deres Secondary School og du skal ha 5 til 7 fag. Du vil få fag som du naturligvis kjenner fra din skole i Norge, men du vil også få valgfrie fag som du kanskje ikke hadde tenkt som en mulighet, f.eks.: Agricultural Science, Agricultural economics, Construction studies som utvekslingsstudent i Irland.

​Nesten alle skoler har sport på programmet men også andre aktiviteter. Vanlige sportsaktiviteter er basketball, fotball, hockey og hurling (som er en udendørs holdsport spilles med en stav og en ball). Andre aktiviteter kan være drama, debatt, film, etc.

​På de fleste skoler har elevene skoleuniform, så du trenger ikke å beskymre deg for hva du skal ha på deg hver morgen.

Søk om plass til ditt High School opphold i Irland