Italia

High School opphold i Italia

Landet som har hele pakken fra Alpene til Etna

Opplev strendene og historien på High School i Italia

Italia – også kalt støvlelandet pga. landets form – byr både på deilige strender, fantastisk landskap, skisteder og masser spennende kunst, kultur og historie. Det kan være vanskelig å velge hva man skal se som Vgs utvekslingsstudent i Italia.

Les også om å bli utvekslingselev i Tyskland eller Utvekslingselev i Spania

Kulturen er veldig forskjellig fra Milano i nord til Sicilia i sør. Kulturen finnes både over og under jorden – forstått på den måten at Italias gamle historie dukker opp når man graver ut til nye bygninger – ikke minst i Roma. Overalt vil du skille landets historie.

Bli utvekslingsstudent i Italia – Senter for kunst og matkultur

Et veldig kjent område er Toscana som er sentrum for kunst og matkultur. Men uansett hvor du bor på Vgs i Italia vil det være ditt ’Bella Italia’. Og så er det jo maten, som er et kapittel for seg selv. Den må bare prøves og nytes. De flotte lokale råvarene blir til deilige måltider.

Velger du High School i Italia skal du være forberedt på at italienske skoleelever går på skole 6 dager i uka – så lørdag må du også på skolen. Men det venner du deg raskt til og det gir deg bare ennå flere muligheter for å være sammen med skolekamerater.

  • Du starter ditt utvekslingsopphold i Italia med en 3 dagers camp i Roma sammen med utvekslingselever fra andre land.

Regionsvalg er mulig mot et tillegg i prisen!

  • Nord Italia
  • Sentral Italia
  • Sør Italia
  • Øyene – Sardinia & Sicilia
Pris Italia 1 skoleår – Kr. 99.995,-
01
Mulighet for oupstartscamp

Prisen er inklusiv tre dagers intensivt språk- og kultur kurs i Roma i starten av opholdet med innlagt sightseeing.

02
Kultur

Italia er også kjent for mote og design. Tenk bare på f.eks. Dolce & Gabbana, Versace, Gucci, etc. Milano er sentrum for mote og tiltrekker seg både turister og forretningsreisende.

​Det bor ca. 59 millioner i Italia. Ca 90% av befolkningen er katolikker. Mange går til messe på søndager,  men ikke så mange nå som tidligere. Uansett om du normalt går i kirken eller ikke,  kan det anbefales å besøke kirker som utvekslingsstudent i Italia, da de byr på kulturhistorie, flott arkitektur og kunst.

03
Skolesystem

Scuola Superiore (High School) varer 5 år og skoleuken er på 6 dager, så du skal også på skole på lørdager når du går på High School i Italia. Til gengjeld er det ikke så lange skoledager – det er kun undervisning til kl. 13, så du vil ha nok fritid til å drive med forskjellige interesser sammen med dine klassevenner etter skoletid. Skoleåret starter i midten av september og slutter i begynnelsen av juni.

​Exchange students plasseres vanligvis i mindre byer, noe som gjør det enklere å knytte kontakter og få ett nettverk i området.

Søk om plass på High school opphold i Italia