Italia

High School opphold i Italia

Landet som har hele pakken fra Alpene til Etna

Opplev strendene og historien på High School i Italia

Italia – også kalt støvlelandet pga. landets form – byr både på deilige strender, fantastisk landskap, skisteder og masser spennende kunst, kultur og historie.

Det kan være vanskelig å velge hva man skal se som utvekslingselev på videregående i Italia.

Les også om å bli utvekslingselev i Tyskland eller Utvekslingselev i Spania

Kulturen er veldig forskjellig fra Milano i nord til Sicilia i sør. Kulturen finnes både over og under jorden bokstavelig talt! Med det mener vi at Italias gamle historie dukker opp når

det det graves ut til nye bygninger – ikke minst i Roma. Overalt vil du du se spor av landets historie.

Bli utvekslingselev i Italia – Senter for kunst og matkultur

Et veldig kjent område er Toscana som er sentrum for kunst og matkultur. Men uansett hvor du bor i Italia under utvekslingsåret, så vil det være ditt ’Bella Italia’. Og så er det jo maten, som er et kapittel for seg selv. Den må bare prøves og nytes. De flotte lokale råvarene blir til deilige måltider.

Velger du High School i Italia så må du være forberedt på at italienske skoleelever går på skole 6 dager i uka – så lørdag er det også skole. Men det venner du deg fort til, og det gir deg bare ennå flere muligheter for å være sammen med medelever.  Skoledagene er litt kortere enn her hjemme, så det blir ikke flere undervisningstimer likevel.

  • Du starter ditt utvekslingsopphold i Italia med en 3 dagers camp i Roma sammen med utvekslingselever fra andre land.

REGION ØNSKE OG SKOLEØNSKER ER MULIG MOT ET TILLEGG I PRISEN!!

Hvis du ønsker deg til et bestemt område eller til en bestemt skole i Italia, så er det mulig å ønske det mot et ekstra gebyr. Hvis du ikke er komfortabel med å være i et landlig område,

så kan det ønskes et urbant område mot et tillegg i prisen.

Italy Image
WEP-High-School-ClassicPlus-Italy-North-12
Pris Italia 1 skoleår – Kr. 99.995,-
01
Oppstart camp inklusiv!

Prisen er inklusiv tre dagers intensivt språk- og kultur kurs i Roma i starten av opholdet med innlagt sightseeing.

Du vil starte utvekslingoppholdet med en 3 dagers camp i Roma, hvor du vil møte mange andre utvekslingselever som deg selv! I løpet av tiden din i Roma, vil alle aktiviteter og besøk

være arrangert, noe som betyr at du får oppleve alle Roma’s høydepunkter, som Fontana di Trevi, Pantheon, Colosseum og mange andre.

02
Kultur

Italia er også kjent for mote og design. Tenk bare på f.eks. Dolce & Gabbana, Versace, Gucci, etc. Milano er sentrum for mote og tiltrekker seg både turister og forretningsreisende.

​Det bor ca. 59 millioner i Italia. Ca 90% av befolkningen er katolikker. Mange går til messe på søndager,  men ikke så mange nå som tidligere. Uansett om du normalt går i kirken eller ikke,

kan det anbefales å besøke kirker som utvekslingselev i Italia, da de byr på kulturhistorie, flott arkitektur og kunst.

03
Skolesystem

Scuola Superiore (High School) varer 5 år og skoleuken er på 6 dager, så det er også skole på lørdager når du går på High School i Italia. Til gengjeld er det ikke så lange skoledager – det er kun undervisning til kl. 13, så du vil ha nok fritid til å drive med forskjellige interesser sammen med dine klassevenner etter skoletid. Skoleåret starter i midten av september og slutter i begynnelsen av juni.

​Utvekslingselever plasseres vanligvis i mindre byer, noe som gjør det enklere å knytte kontakter og få ett nettverk i området.

Søk om plass på High school opphold i Italia