Skottland

High School opphold i Skottland

Opplev et land med sjel og myter

Prøv det – du blir ikke skuffet. Skottene er sjarmerende og naturen fascinerende. Du finner både storbyer og vill natur. Ruten fra Glasgow til Mallaig byr på et fantastisk natur, der du blant annet får et innblikk av Harry Potter filmene. Skottland har nesten 1000 øyer: Hebridene, Orknøyene og Shetlandsøyene.

​Når du sier Skottland tenker mange umiddelbart på sekkepipe, kilt, tatoveringer, whisky, m.m. Skottland er så mye mer. Det er også sjarmerende byer og kanskje verdens mest berømte innsjø Loch Ness og myten om Loch Ness-uhyret med kallenavnet Nessie. Myten stammer helt tilbake til ca. år 565 e.Kr.

Skottland er en delvis selvstyrt nasjon under Storbritannia – Se også mulighetene for High school i England og har sitt eget flagg – Andreaskorset som har vært kjent siden 1100-tallet. MyEducation har valgt å la Skottland være et uavhengig reisemål da det er så forskjellig fra Storbritannia. Ikke minst språket. Tenk å komme hjem med en skotsk aksent så du virkelig høres ut som en innfødt.

Visste du at:

  1. Skottland har den høyeste del av rødhårede i hele verden. Man regner med at det globalt er 1-2% som har rødt hår, men i Skotland er det ca. 13%.
  2. Den skotske nasjonalblomsten er tistel og nasjonaldyret er fabeldyret enhjørningen
  3. Nasjonalretten er haggis – en rett bestående av tarmen fra sau. Hvis ikke du synes det høres fristende ut, ta det helt med ro, de spiser også mye annet.

 

  • Du starter ditt utvekslingsopphold med en 3 dagers Orienterings Camp sammen med utvekslingselever fra andre land.

Udvekslingsstudent pris - Skotland
Pris Skottland 1 skoleår – Kr. 95.995,-
01
Mulighet for oppstartcamp

Under oppholdet vil det være en oppstartscamp på 3 dager ved ankomst. Dette er inkludert i prisen

02
Språklige krav

For at du fra begynnelsen skal få mest ut av ditt skoleår, må du allerede i forveien beherske det engelske språket godt. Etter avslutningen av oppholdet ditt vil dine språkkunnskaper helt sikkert nærme seg en høy grad av perfeksjon.

03
Skolesystem

Det britiske utdannelsessystemet er på internasjonalt plan kjent for sin høye akademiske standard. Skottland har faktisk vært kjent for ha det høyeste nivået i den interne sammenligningen. Mange skoler har flere gamle tradisjoner som de stadig holder i live gjennom forskjellige arrangementer, symboler samt bekledning. Det er ikke vanlig å bruke uniform i det klassetrinnet du skal gå på, men det kan forekomme at du må bruke skoleuniform eller at klærne du har på skal ha en bestemt farge med bestemt lenge.

I Skottland blir du plassert i Senior School og du skal ha 5 – 7 fag på det som heter Higher eller National level

Søk om plass til ditt High School opphold i Skottland