Skottland Public Preferred

Skottland Public High School Preferred

Bli bedre kjent med skottene!

Velg et high school år i Skottland!

I det nye Public High School Preferred programmet kan du velge å dra på High School år i Skotland og selv velge, hvor du vil bo og gå på skole – derfor kalle det Preferred. Det er en offentlig skole du skal gå på i det skoledistriktet du tar opp på. Derfor kalles programmet Public Preferred.

Landet:

Det er storbyer og vill natur. Ruten fra Glasgow til Mallaig inneholder fantastisk natur, som bl.a. er å se i Harry Potter filmene. Det er nesten 1.000 øyer i Skottland: Hebridene, Orkney øyene og Shetlandsøyene. ​Når vi hører ordet Skottland tenker vi fort på  sekkepiper, kilt, tattoo, whisky, m.m. Skottland er så mye mer enn det.

Myten

Skottland består også av sjarmerende byer og kanskje verdens mest berømte innsjo Loch Ness og myten om Loch Ness-uhyret med kallenavnet Nessie. Myten stammer helt tilbake fra ca. år 565 e.Kr. Skottland er delvis selvstyrt under Storbritannia og har sitt eget flagg – Andreaskorset – som har været kjent siden 1100-tallet.

Vær oppmerksom på følgende:

Det har kommet endringer i programmet i Skottland etter Brexit, bl.a. trenger man visum, hvis man oppholder seg mer enn 6 måneder i landet. Men det er bare en formalitet, som MyEducation selvfølgelig hjelper deg med og sørger for.  Utvekslingselever må nå ta IELTS språktest for å kunne søke om visum.

Frihet til at velge – Lånekassen dekker 85% av skolepengene!

Men først og fremst medfører endringerne frihet, fordi du selv kan velge hvilket område av Skotland du gjerne vil til, dvs de de skoledistriktene som kan ta imot utvekslingselever. Noe annet som Brexit har medført er at utvekslingselever må betale skolepenger, men den kostnaden er inkludert i våre priser. Dette er heldigvis noen du får stipend til fra Lånekassen. Lånekassen dekker 85% av skolepengene inntil 95.000 kr.

Skoleåret i Skottland:

Skoleåret i Skottland deles i tre Terms, og skoleåret strekker seg fra september til midten av mai.  I Skottland bruker alle elever skoleuniform uansett klassetrinn. Du vil vanligvis plassert på klassetrinnet som heter S5 – Fifth year. Du må velge én linje og under den valgte linje har du ca. 5-6 forskjellige fag. Lunsj kjøper du på skolen for lommepenger.

Alderskrav:

Du må ha fylt 16 år ved ankomst, og der gjøres ingen unntak.

Du kan velge følgende områder:

Angus  –  Fife  –  Mid Lothian

Vurderer du England så les HER

Kom til et uforpliktende informasjonsmøte hos oss og hør mer om High School programmet i Skottland.

Priser:

Prisene nedenfor er for et skoleår og avhenger av hvilket område du velger. Et skoleår koster fra 237.995-353.995.

County: Angus

Angus

Angus er ikke kun navnet på en greve. Det er også navnet på en kvegrase, som man har avlet i Skottland siden det 16. århundre. I nord og vest er det mange fjell, mens landskapet i øst og sør er mer ås landskap, og her ligger de større byene. Mellom disse ligger Stratmore, som er en fruktbar dal, hvor det dyrkes frukt og poteter. Det bor ca. 117.000 i området.

County: Fife

Fife

Fife ligger mellom fjordene Firth of Tay og Firth of Forth i den østlige delen av Skottland. Her ligger bl.a. Old Course som er den eldste golfbanen i verden. Du finner vakre turstier og historiske severdigheter. Her finner du også Forth Rail Bridge, som er en bro som er kjent for sine røde, geometriske bærebjelker av jern, og står oppført på UNESCOS verdensarvsliste.

County: Mid Lothian

Mid Lothian

I tillegg til vakker natur og historie som finnes overalt i Skottland, kan Mid Lothian by på et Snowsport Center hvor voksne og barn kan hygge seg året rundt med skisport. Man kan også besøke Rosslyn Chapel som er kjent fra filmen Da Vincy Mysteriet. Er du interessert i sommerfugler så er Edinburgh Butterfly & Insect World verdt et besøk. Det er verdens største sommerfugl hus.

Reservér en plass til skoleåret 21/22 og 22/23