Bli Vertsfamilie

Og åpne ditt hjem for en ungdom fra et annet land.

Hvert år mottar vi utvekslingselever i alderen 15-17 år fra store deler av verden.

Det alle elevene har til felles er ønsket om å lære om Norge, det norske språk og vår kultur.

Hva vil det si å være vertsfamilie?

Det å være vertsfamilie for en utvekslingsstudent gjennom MyEducation vil si å åpne deres hjem for et ungt menneske fra et annet land og gjøre vedkommende til en del av deres liv og hverdag. Vertsfamilier gjør det mulig for utenlandske elever å oppfylle drømmen: å leve og bo som de lokale i et fremmed land.

Dere har mulighet for å bli vertsfamilie i Norge for en utvekslingsstudent fra utlandet. Det å ta et ungt menneske inn i deres familie, gir en helt unik sjanse for en berikende og kulturell opplevelse. Når dere opplever deres utvekslingselev kulturelle bakgrunn, vil dere se at  den ene kultur ikke er bedre enn den andre, bare annerledes og disse kulturforskjellene kan styrke hele familien. Opplevelsen av en annen kultur kan bringe større forståelse for vår egen bakgrunn i Norge og den måten vi lever på. Ved å dele deres hjem og omsorg, har dere mulighet for å utvikle et livslangt vennskap med en person fra en annen del av verden.

LAST NED VÅR VERTSFAMILIE BROSJYRE

Hva kreves av vertsfamiliene?

Husrom, hjerterom, omsorg og engagement
Dere skal være villige til å inkludere utvekslingseleven  i deres liv og hverdag

​MyEducation tar seg av alt det praktiske som å arrangere skoleplass, reise osv. Utvekslingselevene er forsikret når de kommer hit og har lommepenger med til selv å dekke utgifter til transport, fritidsaktiviteter, personlig hygiene, klær, sko, mm.

Hvilken hjelp/veiledning får vertsfamiliene?

  • Vertsfamiliehåndbok
  • Råd og veiledning av den lokale områderepresentant
  • 24 timers nødtelefon
VERTSFAMILIESØKNAD

Hvem kan bli vertsfamilie for en utvekslingsstudent?

  • Alle kan i utgangspunktet bli vertsfamilie i Norge for en utvekslingsstudent, regelen er at vertsfamilien må bestå av minmum to personer, men de kan være unge, gamle, par, enlige, gifte, ugifte, småbarnsforeldre, foreldre med større barn, voksne uten barn eller med barn som har flyttet hjemmefra.
  • Det er ingen språkkrav til vertsfamilier.
  • Utvekslingseleven skal ha sin egen seng, men må gjerne dele rom med et av deres barn, det må dog maksimum være 2 års aldersforskjell og det skal være av samme kjønn.

Etter nøyaktig 10 måneder hos oss i Bergen reiste Ronja hjem til sin tyske familie i Güstrow. Det var en tårevåt avskjed, men heldigvis har vi utrolig mange flotte minner fra denne tiden!

Ronja er vår tyske søster og datter, og vi er ufattelig glade for at vi fikk bli kjent med henne! Vi har også blitt kjent med hennes foreldre og søsken i Tyskland og de er noen fantastiske mennesker! Vi gleder oss til å møte dem igjen på julemarked i Tyskland i desember, og Amalie og Sunniva har allerede begynt å snakke om å reise alene på jentetur til sin tyske storesøster

Båndene er knyttet for alltid!

Vertsfamilien Brandt

Søk om å bli vertsfamilie