Spania

Utvekslingsstudent i Spania

Spania - Mye mer enn du tror - Opplev det selv

Bli utvekslingsstudent i Spania og lær et verdensspråk!

Spania er verdens tredje største turistland (etter Frankrike og USA) og dermed kjenner de fleste Nordmenn også Spania som turist, men oftest kun de kjente turiststeder. Det mere autentisk Spania har de færreste hatt mulighet til å oppleve. Gi deg selv mulighet for å komme komme bak fasaden og bli kjent med landet og befolkningen på utveksling i Spania.

Spansk er på tredje plass over verdens mest brukte språk, det snakkes på alle 7 kontinenter. Så behersker du spansk, kan du forplikte deg mange steder i verden. Visste du at Spania har fire hovedspråk: spansk (castiliansk) catalansk, galicisk, baskisk. De tre siste ble annerkjent som offisielle språk ved siden av spansk. Som utvekslingsstudent i Spania blir du naturligvis plassert hvor spansk (castiliansk) snakkes.

Opplev landets avslappede livsstil på utveksling i Spania

Spanjolenes avslappende livsstil må du oppleve på egen kropp. Du skal lære å leve livet i deres rytme – pause midt på dagen og sen middag. Tapas vil du helt sikkert komme til å elske.

​Som alle land i Europa kan også Spania by på både veldig vakker og varieret natur, og en spennende kultur. Kulturen har mange steder halvt arabisk innflytelse, noe man bl.a. kan se på det mauriske slott Alhambra, som ligger sydøst for Grenada.

Du kan oppleve Gaudis spektakulære arkitektur, Picassos berømte Guernica maleri i Madrid, etc. Den tradisjonelle Flamenco dans kan du også oppleve mange steder – spesielt i Andalusien.​

Du må ha lært spansk før du drar på utveksling i Spania. Hvis du ikke har hatt spansk, må du finne et kurs eller privat undervisning så du kan få en basis å bygge videre på. Vi vil også anbefale at du starter oppholdet med et språkkurs i landet.

!!! Vi tilbyr et online spanskkurs gjennom Cervantes Institute kalt ‘AVE’ (Aula Virtual de Español – Spanish Virtuelt klasserom) inklusiv  i programprisen. Det er et 30 timers kurs som kan brukes så mye man ønsker i 90 dager.

!!! 4 dagers camp i Madrid er inklusiv i prisen!

Udvekslingsstudent i Spanien. På utveksling i Spania vil du lære mye om landet og livsstilen
Pris Spania 1 skoleår 2024/2025 – Kr. 109.995.-
01
Vi anbefaler

​​Vi anbefaler et intensivt 2 ukers språkkurs i Madrid som oppstart på utveksling i Spania. Ring og hør for aktuell pris.

02
Kultur

Spania har også store naturoplevelser både sommer og vinter. Så uansett om du plasseres ved  strand eller i skiområder,  eller kanskje begge deler, så er det mange muligheter.

​Spanjolene spiser ofte sent mellom klokken 21 og 23. Varmen gjør at de lever livet om kvelden. Men så kan de jo ta litt tapas før middagen, slik at du ikke blir sulten og det er det ofte mange forskjellige tapas å velge mellom.

​Spanjolene har mange tradisjoner – en av dem er de religiøse festene og prosesjonene. Hver by har sin egen skytshelgen, og hver skytshelgen sin egen dag, så det er forskjellig fra by til by når den religiøse festen feires. Her forenes tradisjon og folkefest. Dette bør du få med deg hvis du får mulighet til det.

03
Skolesystem i Spania

Elever fra 12-16 år går i Educación Secundaria, som er obligatorisk. Med en eksamen herfra er det adgang til Bachillerato, som er en 2-årig gymnasieutdannelse. Her kan du som utvekslingsstudent i Spania velge retning som kunst, biologi, samfunnsfag eller teknologi.

Søk om plass til ditt High school opphold i Spania