USA

ET LAND AV MULIGHETER

USA, De forente stater i Amerika, er et land som mange mennesker, både unge og gamle, drømmer om å utforske for å oppnå nye mål og realisere sine drømmer. Det er et land som begeistrer besøkende på grunn av sine innbyggere, enorm størrelse og mangfoldighet. Med et bredt utvalg av aktiviteter å delta i, vil et år som utvekslingsstudent på en amerikansk high school ikke skuffe deg.

USA er et land med så mye variasjon at opplevelsen av å bo i en stat kan være helt annerledes enn i en annen. Det er mange muligheter for å prøve ulike idretter og fritidsaktiviteter. Kanskje du er en fremtidig stjerne innen amerikansk fotball, eller du ønsker å bli en ivrig debattant i debattklubben. Uansett hva du velger å engasjere deg i, vil du møte fantastiske, varme mennesker som ønsker å ønske deg velkommen og inkludere deg i sine liv.

LIVET SOM UTVEKSLINGSSTUDENT I USA

Uansett hvor du blir plassert i USA, vil du bli hjertelig velkommen og bli en del av din nye familie. Du bør forvente å bli plassert i et landlig eller forstadsområde. Hvis du drømmer om å bo i en bestemt by, beskriver mulighetene nedenfor hvilke valg du kan ta, enten det er en regional forespørsel eller registrering i vårt Private Preferred Program. Det er mange muligheter for deg som utvekslingsstudent på en high school i USA.

Amerikanere er vennlige og imøtekommende, så du vil raskt føle deg som en del av samfunnet. Amerikanske familier kommer i alle former og størrelser, så det er viktig å ha et åpent sinn når det gjelder din vertsfamilie. Vennlighet og varme vil være et gjennomgående tema uansett hvor du er i USA.

DET AMERIKANSKE SKOLESYSTEMET

Som utvekslingsstudent i USA vil du bli registrert på en lokal high school som inkluderer klassetrinn 9-12. Din skole vil bestemme hvilket år du blir plassert i: freshman (1. året), sophomore (2. året), junior (3. året) eller senior (4. året). Det er ikke mulig å bli student i USA gjennom det klassiske utvekslingsprogrammet. Hvis du ønsker det, bør du vurdere vårt Offentlige eller Private Preferred program.

Skoleåret varierer fra stat til stat, men de fleste skoler begynner i august og avsluttes i juni. Avreise til USA er vanligvis rundt midten eller slutten av august. Noen skoler ønsker at elevene skal være til stede på første skoledag, mens andre foretrekker at de ankommer en uke eller to senere. Uansett når du ankommer, vil du bli hjertelig velkommen og raskt bli en del av skolesamfunnet. Skoledagen varer vanligvis fra kl. 8 til kl. 15, mandag til fredag. Skoleåret er delt inn i semestre. Det er vanlig at fag studeres i omtrent en uke, og deretter blir elevene testet før de går videre til det neste faget. Avsluttende eksamener (eller midtveiseksamener) er basert på arbeidet som er gjort i løpet av semesteret. Deretter går du videre til nye fag og emner i det påfølgende semesteret.

Vertsfamilier vil sørge for at elevene får matpakke på skoledager, eller du kan velge å spise et varmt måltid i skolens kantine. Du vil også ha et skap på skolen for å oppbevare bøkene dine. Ofte tar elevene den ikoniske gule skolebussen til og fra skolen. Det er uvanlig at familier kjører elevene til skolen, så du bør bruke offentlig transport, sykle eller gå.

For å delta på skolen i USA er det nødvendig å ha tilstrekkelige vaksinasjoner. Vi kan ikke akseptere studenter som ikke har fått eller ikke er villige til å få de påkrevde vaksinasjonene, som er mye mer omfattende enn standardvaksinasjonene i Danmark og inkluderer en tuberkulosetest. Vårt personell vil bekrefte kravene. På søknadstidspunktet er det ikke nødvendig at alle påkrevde vaksinasjoner er blitt gitt, men du bør planlegge kliniske avtaler for de gjenværende så tidlig som mulig.

Orientering ved ankomst

Du vil ankomme til USA ved din verts families lokale flyplass. Her vil du bli møtt av familien din eller din områderepresentant, og du vil dra til ditt nye hjem. Kort tid etter ankomsten vil du motta en lokal orientering med din områderepresentant, slik at du kan lære mer om livet i USA under utvekslingen og bli kjent med støttenettverket ditt. Eller du kan velge å delta på leiren i New York…

Ankomst-camp i New York

Ved ankomst til USA kan du velge å delta på den 4-dagers orienteringsleiren i New York, som avholdes på fastsatte datoer fra slutten av juli til august. Her vil du bli med andre ankomne studenter for noen morsomme dager med mye sightseeing. Nyt orienteringen og deretter se alle severdighetene, inkludert blant annet Empire State Building, Brooklyn Bridge og Frihetsgudinnen. Ha det gøy i NYC!

Valgfrie ture

Vår amerikanske partner tilbyr fullt organiserte og guidede turer som elevene kan delta i. Du kan tilbringe en uke på Hawaii, besøke New York eller utforske Las Vegas eller Los Angeles og se alle severdighetene. Prisen for turen inkluderer alle aktiviteter og måltider, og turene er eksklusive for våre utvekslingsstudenter. Flyreiser til destinasjonene er ikke inkludert.

Hva kan jeg ønske?

High School USA pris - MyEducation

DIREKTE PLASSERING

Noen studenter er heldige nok til å ha venner som bor i USA og som kanskje kan være vertsfamilie for dem. Direkte plasseringer hos ikke-familiemedlemmer støttes og kan ordnes. Vertsfamilien din vil gjennomgå våre vanlige kontroller. Den eneste utfordringen kan være om den lokale skolen vil godta deg som elev. Men vår partner vil håndtere denne prosessen for deg.

MyEducation High School USA pris

ØNSKE OM REGION

Dersom du ønsker å velge regionen i USA hvor du blir plassert, vil vår samarbeidspartner forsøke å imøtekomme forespørselen din, men det kan ikke gis noen garanti. Gebyret vil kun bli belastet dersom ønsket ditt blir oppfylt. Du kan velge mellom:

Nord, Øst, Sentral eller Vest

Udvekslingsstudent pris - USA

ØNSKE OM DELSTAT

Hvis du ønsker å bli plassert i en bestemt delstat, vil vår partner jobbe for å imøtekomme dette ønsket. Du kan velge 3 delstater, og de vil jobbe for å plassere deg i en av dem. Plasseringen i de valgte delstatene er ikke garantert, men du vil kun bli belastet gebyret dersom vår partner plasserer deg i den delstaten du har forespurt.

Hvilket område foretrekker du i USA?

Ved MyEducation har du muligheten til å ønske stater du helst vil bli plassert i, inkludert Hawaii*. Du kan velge opptil 3 stater, og alt vil bli gjort for å oppfylle ett av dine ønsker. Du oppgir dine ønsker når du melder deg på hos oss, og ikke minst når du utarbeider din søknadspakke. Hvis ett av dine ønsker ikke kan oppfylles, vil du selvfølgelig ikke bli belastet for det.

Pris: fra kr. 15.000,- i tillegg til programprisen for Classic-programmet. 50% på statsønske unntatt til California og til Hawaii og region før 1.desember * signert kontrakt og

1.delbetaling betalt. Statsønsker til Hawaii og California koster kr.19.995,-* For Hawaii må du beregne litt ekstra lommepenger ($50 mer per måned) og en kostnad for buss til og fra skolen under oppholdet på omtrent $250.

West

Utforsk den amerikanske vestkysten:

Washington, Oregon, California, Nevada, Idaho, Montana, Wyoming, Utah, Arizona, New Mexico eller Colorado

South

Opplev de amerikanske sørstatene:

Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, South Carolina eller Florida.

Central

Opplev den sentrale delen av USA, også kalt Midwest:

North Dakota, South Dakota, Nebraska, Kansas, Minnesota, Iowa, Missouri, Wisconsin eller Illinois

East

Opplev den amerikanske østkysten:

Michigan, Indiana, Kentucky, Ohio, West Virginia, Virginia, Pennsylvania, North Carolina, Maryland, Delaware, New York, New Jersey, Connecticut, Massachusetts, Vermont, New Hampshire, Maine eller Rhode Island