USA Private Preferred

USA High School Private Preferred

”Land of Opportunities” – Mulighetenes land

utveksling i USA med MyEducation har du mulighet til å velge Private High School i USA – enten en dagskole eller  boarding school. En fordel i dette programmet er at du selv bestemmer hvilken skolen du vil gå på i programmet, og da også hvor i USA du vil bo. Programmet er dyrere enn det klassiske High School programmet, fordi skolene i programmet er private, og tar skolepenger for å ta opp elever.

Les også om: Utveksling Canada

Heldigvis har du som utvekslingselev fra Norge, rett til å få dekket 85% av skolepengene som stipend fra Lånekassen i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår i Vg2.  Dette forutsetter at du drar på utveksling i Vg2 , er borte et helt skoleår, med en godkjent utvekslingsorganisasjon som MyEducation.  Se Lånekassen sin hjemmeside for oppdatert informasjon om beløp osv.

Til gjengjeld har du full valgfrihet. På de fleste privatskoler må elever ha skoleuniform. En annen fordel ved privatskoler er ofte at klassene er mindre. Med færre elever i klassene er det mer tid til den enkelte elev, og det er enklere å få plass på aktiviteter man ønsker seg, fag og sport. Velger du Private High School får man som oftest raskere plassering, siden skolen sikres før vi finner vertsfamilien. Her ser du et utvalg av noen privatskoler til deg – både dagskoler og boarding schools. Har du ønsker om skoler andre steder i USA enn det du finner her, så er det bare å kontakte oss for mer informasjon:

MyEducation - Go Campus introduktion

Dagskoler – gå på privatskole og bo hos en vertsfamilie

Alle privatskoler i USA er religiøse. Men ta det helt med ro. Det er ikke noe krav at man må ha en en bestemt religion eller være religiøs for å gå på skolen. De respekterer naturligvis alle elever. Du må nok regne med at det er morgensang og at det er gudstjeneste i skolens kapell en gang imellom, og at det er små kors eller andre religiøse symboler i lokalene eller i gangene. Alle skolene underviser selvfølgelig i tradisjonelle amerikanske fag, og vi har valgt å informere om sportsgrener. Her finner du noen av de private dagskolene vi har valgt:

MyEducation - Udvekslingsstudent pris

Pris USA Private Preferred 1 skoleår fra: Kr. 234.995.- 665.995.-

Stat: Florida

Beacon of Hope

Beacon of Hope Christian School (BHCS) ligger i St. Augustine. BHCS er kjent for fleksibilitet, og i mange fag er 1.håndskunnskap om f.eks. disseksjon av hai, bygge raketter osv. Skolen har et aktivt elevråd, hvor de som er med lærer om lederskap og teamwork. Undervisningen skreddersys til elevenes individuelle behov. BHCS har ca. 145 elever, og av de er 6 utvekslingselever.

Stat: Missouri

Plaza Heights Academy

Plaza Heights Christian Academy (PHCA) ligger i Blue Springs, en by med over 50.000 innbyggere og kun 40 km fra Kansas City. PHCA tilbyr bl.a. undervisning i kreative fag som kunst musikk/band og sportsgrener som:  Baseball, basket, cross country, track, fotball, volleyball, cheerleading. Skolen kan ha inntil ca. 200 elever, og av de 5 utvekslingselever.

Stat: Illinois

Aquin High School

Aquin High School (AHS) ligger i Freeport med ca. 25.000 innbyggere og har flere parker og rekreasjonsområder. Skolen har ca. 350 elever på 9-12 trinn, og av disse er 15 utvekslingselever. Sport som tilbys: Basketball, fotball, golf, orientering, volleyball, softball.

Stat: California

Apple Valley Christian School

Apple Valley Christian School (AVCS) ligger i Hesperia i Apple Valley. Byen har over 90.000 invbyggere og ligger 2 timer fra Los Angeles.  Av severdigheter er bl.a. Silverwood Lake State Recreation Area. På AVCS undervises det bl.a. i musikk, band og kor. Sport: volleyball, flagg football, basket, baseball, softball, cross country. AVCS har ca.  70 elever, og av disse er inntil 10 utveklsingselever.

Stat: Wisconsin

N.E.W. Lutheran

N.E.W. Lutheran High School (NEW) ligger i Green Bay. Green Bay har over 100.000 innbyggere og er kjent for sine NFL lag: Green Bay Packers. Det er mange muligheter for utendørs aktiviteter. På NEW er det musikk, dans, kor, drama klubb. Sport:  baseball, basket, cross country, amerikansk fotball, vanlig fotball, hockey, volleyball. New har 200 elever og inntil 10 av dem er utvekslingselever.

Stat: Wisconsin

Xavier High School

Xavier High School (XHS) ligger i byen Appleton med over 140.000 innbyggere og kun 48 km fra Green Bay og rett nord for den store innsjøen Lake Winnebago. XHS tilbyr 24 forskjellige sportsteams som bl.a. amerikansk fotball, vanlig fotball, golf, tennis, cross country, track & fields, baseball, softball, lacrosse. XHS har 500 elever og tar opp inntil 25 utvekslingselever.

Stat: Massachusetts

Lowell Catholic High School

Lowell Catholic High School (LCHS) ligger kun 32 km fra Boston. Lowell har over 100.000 innbyggere. Byen byr på interessante museer, parker og konsert steder. LCHS har mange klubber for elevene, bl.a. en sjakk klubb og debatt team. Sport: baseball, basket, cross country, amerikansk fotball, vanlig fotball, tennis, volleyball, softball. LCHS har 400 elever, og inntil 40 av de er utvekslingselever.

Stat: Florida

St. Joseph Academy

St. Joseph Academy (SJA) ligger i St Augustine nær havet, og har ca. 15.000 innbyggere. Liker du varme og vann er det et godt valg. SJA tilbyr mange valgfri kreative fag som f.eks. drama, tegning, foto. Sport: Baseball, basket, cross country, amerikansk fotball, golf, vanlig fotball, svømming, softball. SJA har 300 elever, og inntil 20 av de er utvekslingselever.

Boarding school – gå på en skole du selv velger og bo på skolen

Hvis du kan tenke deg å gå på en boarding school og oppleve det internasjonale livet, ved å bo på skolen sammen med både amerikanske unge og utvekslingelever fra andre land, så er det kanskje det riktige programmet for deg. Du er garantert et internasjonalt miljø hele døgnet.Vi har valgt ut noen får skoler, men kan tilby manger fler. Har du andre geografiske ønsker til boarding schools enn de vi nevner nedenfor, så ta kontakt med oss for å få tilbud om flere skoler.

Udvekslingsstudent pris - USA

Stat: Virginia

Kenston Forest School

Kenston Forest School (KFS) ligger i den lille by Blackstone (tidl. Blacks and White). Nærmeste store by er Richmond.  KFS underviser bl.a. i robot-teknologi (elevene bygger selv roboter), drama, kunst og musikk. Sport: amerikansk fotball, cross country, volleyball, cheerleading, basket, baseball, golf, vanlig fotball, softball. KFS har ca. 325 elever, av disse er inntil 20 utvekslingselever.

Stat: Kansas

Maur Hill-Mount Academy

Maur Hill-Mount Academy (MHMA) ligger i Atchison ca. 56 km fra Kansas City. I helgene er  elvene med på sight-seeing, shopping, kino i Kansas City. MHMA har mange fag å tilby bl.a. fotografering, kor, dans, drama, m.m. Sport: Bl.a. Golf, basket, amerikansk fotball, vanlig fotball, svømming, tennis, cheerleading, volleyball. MHMA har 200 elever, og av disse er inntil 60 utvekslingselever.

Stat: California

Fairmont Prep Academy

Fairmont Prep Academy (FPA) ligger i Anaheim, som har over 330.000 innbyggere. Her finner du bl.a. Disney Land. LA er kun 40 km unna. FPA tilbyr IB, Advanced Math program og Int. business. Det er over 40 klubber for elevene. Sport: amerikansk fotball, cross country, basket, vanlig fotball, tennis, golf, svømming, dykking, cheerleading. Der er ca. 600 elever, og av disser 20 utvekslingselever.

Book plass til USA private Preferred