USA Public Preferred

USA High School Public Preferred

Opplev The American Dream

Med vårt program Public High School i USA Preferred kan du selv velge hvor du vil bo og gå på skole på utveksling i USA, derfor heter dette programmet Preferred. Det er offentlige skoler i ditt valgte skoledistrikt. Dette er et dyrere program fordi det innvolverer skolepenger.

Heldigvis har du som utvekslingselev fra Norge, rett til å få dekket 85% av skolepengene som stipend fra Lånekassen i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår i Vg2.  Dette forutsetter at du drar på utveksling i Vg2 , er borte et helt skoleår, med en godkjent utvekslingsorganisasjon som MyEducation.  Se Lånekassen sin hjemmeside for oppdatert informasjon om beløp osv.

Udvekslingsstudent pris - USA

Stat: Arizona

Scottsdale

Scottsdale er en by som ligger i Maricopa County i delstaten Arizona. Byen har fått sitt navn fra grunleggeren Winfield Scot i 1894. På slutten av 1800-tallet var Scottsdale en skysstasjon. I dag har Scottsdale over 220.000 innbyggere og er forstad til Phoenix. Scottsdale er et kunstsenter og også et populært vintersportssted med mange skiklubber.

Her får du ca 55 000,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: California

Fresno

Fresno er en by i California med over 520.000 innbyggere. Byen ligger i San Joaquin-dalen 256 km Sør for Sacramento og har 527.438 innbyggere. Byen kalles ofte ”The great garden of sun” pga. den store landbruksproduksjonen. Fresno ble grunnlagt i 1872 og het tidligere Millerton. Byen ble bygget rundt jernbanen. Navnet Fresno er spansk og betyr asketre.

Her får du ca 94 000,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: California

Santa Barbara

Santa Barbara er en by i California og er administrasjonssenter for Santa Barbara county. Byen har knapt 100.000 innbyggere. Medregnet  forsteder som Montecrito, Summerland, Isla Vista, m.m. er det totale innbyggertallet omkring 200.000. Byggestilen er mange steder spansk inspirert grunnet byens historiske fortid. Det er bl.a. et godt område for surfing.

Her får du ca 94 817,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Colorado

Denver

Denver ligger i Rocky Mountain regionen og har et mildt klima. Denver ble grunnlagt 1858 som en gullgruve by. Det gikk fort tomt for gull og oljeproduksjonen tok over. Denver er statens hovedstad. Med over 200 parker er det mye utendørs aktivitet – f.eks. golf, svømming, m.m. For kunst interesserte finner du  f.eks. Denver Museum of Nature and Science.

Her får du ca 71 660,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Connecticut

East Hartford

East Hartford er en forstad til Hartford i staten Connecticut. Byen var opprinnelig en del av Hartford men ble selvstendig i 1783. Byen vokste med produksjon av papir, krutt, glass og  bomull. Hartford er kjent som Mark Twains hjemby, du kan derfor besøke Mark Twain House and Museum. Yale universitet ligger en times kjøring unna og det er mange skisportssteder i nærheten.

Her får du ca 94 817,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Florida

Miami

Miami er kjent for flotte strender og vann aktiviteter. Det har vært stor innvandring fra Cuba og andre mellom- og sydamerikanske land. Det har medført at det er en caribisk atmosfære. Om vinteren er Miami det varmeste stedet i USA. Det er den eneste byen i USA grunnlagt av en kvinne – Julia Tuttle. Hun sørget for at jernbanen kom til Miami.

Her får du ca 69 964,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Idaho

Idaho Falls

Idaho Falls er et sted for alle som liker natur. Det er flotte fosser – Idaho Falls, som byr på turstier, De har elven Snake River i Grant Teton National Park. Den kjente Yellowstone National Park ligger kun under 2 timers kjøring unna. Snake River er ideel til fluefiskeri, hvis du kan lide det. High Schools i distriktet har skiklubber og tager eleverne på ture lokalt og til kendte skisteder.

Her får du ca 51 380,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Illinois

Chicago

Chicago er den 3. største byen i USA.  Den ble grunnlagt i 1833, byen er i dag sentrum for finans, handel, teknologi, m.m. Chicago er kjent for å ha et klima med kalde vintre og lune sommere. Byen er også kjent for jazz og blues – i det hele tatt en by med mange kulturelle muligheter, blant annet med museumer, teater og sportsarenaer. USA’s første skyskraper ble bygd her i 1884.

Her får du ca 94 817,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Maine

Millinocket

Millinocket er en liten by i staten Maine omgitt av vakker skog og innsjøer. Gode muligheter for utendørs aktiviteter og utendørs sport. Baxter State Park grenser til Appalachian Trial, som er en 3500 km lang tursti. Byen ble grunlagt 1829 og bygget opp rundt tømmer og papirproduksjon.  I Baxter State Park er det et rikt dyreliv med elg, sortbjørn, bevere, ørn, m.m.

Her får du ca 94 817,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Massachusetts

Maynard

Maynard ligger kun 40 minutter fra Boston, så her kan du få muligheten til å  oppleve både provinsen og storbylivet i USA. Maynards historie går tilbake til 1600-tallet hvor engelske protestanter slo seg ned og overtok jorden fra de innfødte. Byen ble selvstendig i 1871. Her finner du  butikker, restauranter, teater, m.m. Boston har alt å by på – bla. de berømte Duck boats.

Her får du ca 94 817,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Michigan

Jenison

Jenison ligger langs Grand River og er en forstad til Grand Rapids. Jenison er et godt sted, hvis du gjrne vil være tett på en storby (12 minutter) og tett på vakker natur. Lake Michigan er kun 28 minutter unna.  Jenison har noe for alle: shopping muligheter, parker, vinter sport, riding, m.m. Flere av de store Major League Baseball og National League Football spillere kommer fra Jenison.

Her får du ca 85 600,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Nevada

Las Vegas

Las Vegas ligger i et ørkenområde. Byen ble først grunnlagt i 1905, og som mange andre byer, var det jernbanen som satte i gang  utviklingen. Fra Las Vegas er det opplagt å besøke Grand Canyon National Park – den kjente 446 km lange kløften, som er skapt av elven Colorado River. Byen er kjent for sine mange spillekasinoer og store show med internasjonale artister.

Her får du ca 65 000,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: New York

Fabius

Fabius ble grunnlagt i 1798 og er en liten by i delstaten New York. Her finner du også Highland Forest Park hvor det er mulighet for riding og langrenn ski. Gode muligheter for naturopplevelser. I et mindre samfunn er fordelen at man raskt blir kjent og kommer lett inn i miljøet både på skolen og i lokalsamfunnet.

Her får du ca 51 380,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: North Carolina

Charlotte - Mecklenburg

Charlotte byr på sport, kultur, natur, fornøyelsesparker, m.m. Er du bilentusiast, så kan du besøke NASCAR Hall of Fame. Charlottes historie går tilbake til før den amerikanske revolusjonen. Byen vokste frem rundt jernbanen og senere bomullen. Byenfikk navnet sitt etter den engelske konge George III’s dronning Charlotte. Områdene rundt fikk navnet Mecklenburg etter hennes tyske fødested.

Her får du ca 89 917,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Stat: Pennsylvania

Beaver

Beaver County ligger nord for Pittsburg og er plassert mellom flotte daler, skoger og elver. Stedet byr på mange kulturelle og etniske festivaler. F.eks. Snow Shovel Riding Championship i januar, Special Olympics Polar, Maple Syrup Festival i april, History Celebration, m.m. Her er det noe for en hver smak. Beaver County byr på muligheter for utendørs aktiviteter som f.eks. kajakk roing.

Her får du ca 85 634,- i skolepengestøtte, i tillegg til den vanlige støtten til utvekslingsår, Vg2.

Reserver plass for skoleåret 20/21 og 21/22